Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 4 januari 2016

Lite smått&gott

Så verkar då vintern ha kommit för att stanna. Den omfattning den har nu, sparsamt med snö och minus 10°C, räcker gott för min del.
Så här ser en ok vinter ut för mig.

Trafiken  till Birdie nam nam har tätnat.


Osborne är nu 11 veckor och har bott hos oss i 11 dagar.
Han har acklimatiserat sig jättebra och kommer bra överens med både Nelson och Sigge. Det har tagit lite längre tid med Sigge eftersom dom ju inte talar samma språk.
Nelson tycker att Osborne pratar väl mycket ibland.

För att Nelson och Sigge ska få några lugna stunder under dagtid så får Osborne då och då vistas i en hage som är förankrad vid mitt skrivbord. Fantastiskt är att Osborne sover hela nätterna, i hagen som då står bredvid mattes säng, och redan har förstått att kiss och bajs ska ske utomhus. Duktig vovve!
Osborne gör tappra försök att ta sig ur hagen.8 kommentarer:

 1. Ja, precis som du förutspådde för några dagar sedan så har vintern kommit för att stanna. Här är det dryga 6 minusgrader och det har snöat rejält i några timmar tidigare på dagen. Men mera än 3-4 centimeter snö har vi inte.

  Nu till dina telningar. Skrattade gott åt Ozzy's hage som är förankrad vid ditt skrivbord. Vid det här laget vet du ju hur min fantasi ser ut. Alltså hagen påminner helt klart om ett fängelse och förankringen för mina tankar till fotbojor - bara så du vet;-)

  Näst sista bilden med en "yapping Ozzy" är härlig. Bra fångat där! Nelson liksom försöker "stirra ut" Ozzy, till synes utan att lyckas. Alltså vänder han sig om, suckar djupt och troligen sticker därifrån i hopp om ugn och ro någon helt annanstans i huset. Ja, en bild kan verkligen säga mera än 1 000 ord.

  Bra uppfostran av er att Ozzy redan är rumsren. Gissar att D är väldigt tacksam för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här blir det allt kallare meddelar D efter några vändor med Nelson och Osborne.
   Här är det händelserika dagar med våra fyrfota vänner.
   F f a är det skönt för D att inte behöva kliva upp flera gånger per natt som hon nog hade räknat med för en tid framåt.

   Radera
 2. Det ser riktigt vintrigt och fint ut hos er nu! Vi har också snö och kallt. Inser att jag måste leta fram en varmare jacka... huh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu när vintern kommit så blir det en brasa i kaminen på kvällen. Jag behöver ju inte tänka på jacka eftersom jag håller mig inne mest hela tiden.

   Radera
 3. JA nu har vintern kommit, hade gärna fått kommit till jul tycker jag. Men idag fick man känna på den riktigt, en väg som i vanligt före tar 45 minuter att köra tog närmare dubbla tiden idag...

  God fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vintern har ju för vana att försvåra framkomligheten i trafiken. God fortsättning och ta det lugnt i trafiken!

   Radera
 4. Den utsikten kan man bara inte tröttna på - det är så jättevackert! När ni börjar med B&B checkar jag nog in för gott! Går bra i annexet av något slag....!!!
  Vilken fin nyårsafton ni hade, trevligt sällskap och delikat mat och så fick vi bloggläsare smygtitta lite mer på huset på insidan, fantastiskt vackert överallt! Väldigt mysigt!
  Ja, dom är fantastiska dom små vovvarna, att dom har det i sig. Det är väl som Thor Heyerdahl sade en gång att när man inte kan förklara vissa saker så säger man att det är instinkten....! Men det är lustigt med katters resp hundars språk, hunden viftar på svansen när den är glad och vill leka och katten när den är lite lätt irriterad, kan bli lustiga språkförbistringar där ibland!! Men dom går bra ihop, vi har inte haft problem någon gång med katter och hundar tillsammans. Dom mer leker med varandra och verkar sakna varandra ibland när någon är frånvarande.
  Ha det gott, ett fortsatt gott år!
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. B&B ingår inte i våra planer även om det skulle vara ett drömställe. Gränsen går vid visning på bloggen. Kul att du tycker det är vackert.

   Nyårsafton blev en riktig höjdare, men nu är snart vardagen åter. Skönt det oxå.

   Våra tre fyrfota familjemedlemmar kommer jättebra överens så nu är alla tre med oss när vi t ex tittar på TV. Familjemys som det ska vara. Ha de gott!

   Radera