Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 21 januari 2016

Mera vinter

Ingen tvekan om att det nu är riktig vinter. Rejält med snö och temperaturen runt minus20-strecket.
Morgonsolen brinner i trädtopparna och
där borta över Kilsbergen.
När D gick ut med Nelson igår morse så tog hon på sig sin päls. Den är riktigt varm och go. Dessutom snygg tycker jag. Hon  har den bara här hemma eftersom det enligt vad jag förstått ska vara fuskpäls i allmänna miljöer nu för tiden.

Vem där?

D och Nelson på morgonpromenad.
D har tagit fram sin päls från förr i tiden.

Är det nån som ser oss? undrar Nelson oroligt.
Även om vi har varmt inne så påverkas min kropp numera av väderomslag och kyla. Det innebär att jag blir ännu mera stel och orörlig i sån här väderlek, vilket bl. a. innebär att jag får hålla mig på övervåningen hela tiden då det är alltför vanskligt att gå i trappan. Som väl är så har jag inga engagemang utanför hemmet numera så det får gå. Min närmaste aktivitet är om en dryg vecka då jag ska på mitt månatliga frisörbesök, men det ska visst bli mildare tills dess.

Björkar är vackra även
vintertid.


Härligt ljus, härliga färger.

12 kommentarer:

 1. Snyggt med riktig päls, men jag vet också att alla aktivister kommer att jaga mig för det!

  SvaraRadera
 2. Bara måste börja med att skriva att du tar väldigt bra bilder !! Tycker du skapat små vykort med din kamera där du fångat det perfekta ljuset med sköna och varma färger. Vintern kan verkligen vara vacker när den är som bäst och naturen byter färg till vitt.
  Klart D ha ha sin päls på sig och om den nu inte är fusk so what ;-) Den är snygg, den är varm, hon trivs i den och du tycker att klär i den. Det räcker och blir över sen kan aktivisterna jaga bäst de vill :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! De bästa bilderna har nog D tagit. Vi får väl se det som ett teamwork.
   Håller helt med dig i pälsfrågan.

   Radera
 3. Usch ja kyla är inget vidare för stela leder. Fast vintern är ju i alla fall vacker att se på - på håll.
  Ha det så gott !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så jag upplever vintern numera, på håll. Ha de gott!

   Radera
 4. Samma väder som i Helsingfors ungefär!

  SvaraRadera
 5. Kan tala om för dig att de "riktiga" pälsarna har fått se dagens ljus igen även här i stan, speciellt på Östermalm och i Vasastan. Ok, medelåldern av dom som bär päls (även herrar faktiskt) ligger klart över 75. Men det gäller ju att vara "påpälsad" när det är kallt, även om det är betydligt varmare här - "bara" 6-10 minusgrader.

  Dessutom kan jag inte låta bli att skratta här. Minns att min mamma också hade en "riktig" päls. Hon skulle aldrig ha satt på sig en fuskis av den enkla anledningen att alla "i byn" då hade trott att familjen inte hade råd med att köpa en äkta päls. Tänk så tiderna förändras...

  Ja, lite begränsande är det ju att vara bunden till övervåningen, speciellt då du nu är utan tv också. Kan ni inte bygga en "ramp" i trappan. Minns att makens farbror som led av MS hade en sådan i huset, men det var i England förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som vanligt har ni "sommartemperatur" i Täby.

   Ja, nog har tiderna förändrats. På den tiden gick det ju inte an att byn skulle tro att man inte hade råd.

   En ramp till i trappan skulle ju förfula hela huset, men det kan nog bli nödvändigt till slut. Om jag nu inte vill bo bara på bv och det vill jag inte. Men, i min situation så kan det inte alltid bli som jag vill utan det är till att rätta in sig i ledet. "Ledet" som tagit lite olika vägar de här 15 åren så jag har ändå viss rutin på att anpassa mig till det nya som gäller. Det ordnar sig nog ska du se.

   Radera
 6. Ja nu kom äntligen vintern hit också. Vi hade -15 i natt och det är kallt för att vara i Skåne.
  Hoppas det hinner bli lite varmare tills du skall iväg.
  Själv åker jag skridskor så mycket jag kan.
  Om du går in på min sida och trycker på min länk till Insta så kan du se när jag gör en piruette.
  Jag har alltid drömt om att att bli isprinsessa men se jag fick inte gå på någon skridskoskola.
  Så nu försöker jag leva ut mina drömmar och önskningar på mitt vis.
  Ha det så bra du kan i kylan.
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte ens ni i Skåne slipper undan.
   Det var riktigt eleganta piruetter du utför. Det är bra att "leva ut" sin drömmar även om allt inte blir som man först tänkt.
   Jag lever i min dröm, här på Getingstorp. Inget jag alltid drömt om utan något som kommit med åren. Gott så. Ha de gott!

   Radera