Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 23 januari 2016

Omdöme om Matkassen

Nu har vi i en vecka provat den matkasse jag skrev om häromdagen. Kassen är till 4 personer vilket innebär att D och jag har 2 måltider vardera av varje rätt. Vårt omdöme så här långt är enbart positivt. Kassen innehåller genomgående råvaror av hög kvalitet vilket bidrar till väldigt fräscha och välsmakande måltider. Men så är det ju oxå D som lagat rätterna.

Vi kommer säkert att testa detta igen i framtiden och f f a under vinterhalvåret. Under sommarhalvåret är vi till stor del självförsörjande genom våra egna trädgårdsodlingar. Dock är detta system oxå bra om du vill få möjlighet att testa nåt nytt, t ex prova hur det är att äta vegetariskt, och förstås om du upplever att din tid inte riktigt räcker till. 
Ett exempel: Grönsakswok med glasnudlar
och cashewhummus.

Vackert att titta på oxå.

Veckans tulpaner.


Det blev ingen dramatisk övergång när vi igår gick över till  vår "vanliga" mat. Igår blev det gambas pil - pil med limesås och ris.
Enkel och god fredagmiddag.

Tulpaner på bordet så klart.

Utan TV så blev det en skön kväll i Sinnesrorummet.

10 kommentarer:

 1. Kan inte låta bli att skratta här. Jag menar först lägger jag upp ett matinlägg ifår, åsså gör du ett idag. Eftersom ni är vegetarianer och vi äter "vanligt" mat, tycker vi ju om helt olika saker. Du tyckte att "fröjden för ögat" - oxfilén var ugly, ungefär som jag dömde ut quorne och rödbetorna. Vilken tur att vi alla är olika.

  Men en sak som jag verkligen går igång på är gambas:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vilken tur att vi alla är olika. Hur skulle världen annars se ut?

   Radera
 2. Det ser jättegott ut, båda måltiderna!

  Ett eget sinnesrum, inte illa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och kassen var en positiv överraskning.

   Eget Sinnesrorum är bra att ha när tankar ska samlas och sorteras.

   Radera
 3. Så långt har jag bara hört positiva omdömen de som provat matkassar så en dag kanske det blir till att prova.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gör ett försök ! Finns nåt sånt i Singapore?

   Radera
 4. Vi hade Middagsfrids matkasse länge, men det är svårt att alltid passa när den kommer. Vi var mycket nöjda med den! Jag antar att det är bra kvalité på dom flesta matkassar! Roligt med nya recept och färdigplanerat från start! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det här var en positiv överraskning.

   Radera
 5. Kul att ni gillade matkassen! Vi säger hela tiden att vi ska börja laga mer vegetariskt (inte bli vegetarianer, men laga vegetariskt ibland) men det är så mycket som händer hela tiden så när vi väl är i mataffären har vi inte kollat upp några recept, haha. Men så småningom kanske. Vi gillar båda vegetarisk mat (jag väljer ofta vegetariskt på lunchrestaurangerna) men vår erfarenhet av att laga vegetariskt stannar vid pasta och soppa, så det är det jag skulle vilja utveckla lite ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har ni som sagt ett bra tillfälle att testa vegetariskt.

   Radera