Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 16 april 2016

D:s lyxfisk

Så har då D ånyo bjudit på en sån där himmelskt god fiskrätt. Denna gång färsk torskrygg på en salladsbädd med varma sojabönor, sockerärtor och gurka samt skirat smör med kummin och lime. Till det ett mousserande rosévin. Jag är ingen älskare av rosévin, men till den här rätten satt vinvalet som en smäck.
 Här fick jag testa något helt nytt igen. En fullträff!

10 kommentarer:

 1. Ser verkligen jättegott ut och den flaskan skulle jag gärna varit med på!
  Härliga vårbilder nedan!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Idag har vi tyvärr ett avbrott i vårens ankomst, men det kommer mera. En fin helg till dig oxå!

  SvaraRadera
 3. Ser väldigt gott ut! Här blev det gravad lax med dillstuvad potatis igår. Ikväll ska vi ha gäster och då blir det någon slags laxrätt med hummersås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lax är en jättebra och god fisk som kan varieras mycket vilket inte minst ni visar med gårdagens och kvällens laxmåltider. Tyvärr tål D inte lax så den får vi avstå.

   Radera
 4. Nu rinner snålvattnet i Alvesta!
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låt det rinna bara.
   Trevlig helg!

   Radera
 5. Fiskrätten är helt i min smak. Gillar smakkombon kummin och lime - annorlunda!

  Mousserande viner (inkl. champagne) oavsett färg gillar jag inte. De får mig alltid att rapa. Dricker med andra ord inga kolsyrade drycker alls. Men ett glas vitt vin hade nog också passat till den rätten:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rapande middagsgäster undviker jag gärna.

   Radera
 6. Bildtexten behövdes inte här. Bilden talar helt för sig själv :-) Fisk är så ljuvligt gott och D kan konsten att smaksätta med alltid så goda och ibland lite annorlunda kryddor som förhöjer smaken. Rosévin var det länge sen jag drack men vitt och rött blir det gärna till maten. Ja, inte både och förstås, då blir det ju nästan som rosé ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser först nu att jag glömt bildtexten.
   D tycker om att testa nya kombinationer/smaker och jag har lärt mig att uppskatta allt det nya. Mat ger ju enorma möjligheter till variation så varför fastna i det gamla invanda. Jag har blivit ännu mera benägen att testa nytt sedan vi övergick till vegetariskt.

   Radera