Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 13 april 2016

Idag är inte som igår och heller inte som i morgon

Min Mc-parkering.
Det är en ljuvlig tid när trädgårdssäsongen börjar. Då kan jag åka omkring på min Mc ( Minicrosser) i varje hörn av trädgården och ta samma bilder som jag gjort varje år tidigare  för att riktigt pränta in att den ena dagen aldrig är den andra lik. 
Vem kom på namnet Minicrosser tro? Jag tycker inte att det är speciellt crossbetonat att glida omkring i trädgården. Men icke mindre njutbart för det.


Tre nya sorters potatis, Swift, Princess och Asterix,
på groning i växthuset. 
Vitsipporna ramar just nu in potatislandet. 
Om c:a 1 månad är det dags för D att sätta knölarna.4 kommentarer:

 1. Det var en poetisk och tänkvärd rubrik, så sann. Nej, ingen dag är den andra lik och ljuvligt måste det vara att glida fram på din mc och spana in förändringarna i naturen, små liksom lite större :-) Härligt med vitsippor och att våren kommit till Getingstorp för att snart övergå till sommar ! Egenodlad potats, mums vad gott !

  Oavsett varför den heter just Minicrosser så är den guld värd för de som förlorat förmågan att röra sig fritt. Min systers man har mist sitt ena ben, har ingen balans, ingen kordination och är snart nästan helt blind. Han klarar inte längre av att åka på sin mc och det känns fruktansvärt tragiskt. Så olika falla ödets lotter. Det gäller att ta tillvara på nuet, nypa sig i armen lite då och då och tänka på vad bra man egentligen har det.
  Ha en fin fortsatt dag i vårvädret :-)

  SvaraRadera
 2. Ibland får jag till det. Idag har jag spenderat större delen av dagen ute på min Mc. Det händer som alltid mycket i trädgården vid den här tiden och då menar jag inte bara växtligheten. Mycket ska städas och så är det alltid lite rep- och underhållsarbeten. Även om jag mest bara kan bidra med glada tillrop så känns det bra att på något sätt vara delaktig. En fin dag i vårvädret har jag haft.

  SvaraRadera
 3. Du kanske borde testa din MC i terräng någon gång, bara för att se om den gör rätt för namnet menar jag;-)

  Ingen dag är den andra lik, och det tycker jag är både bra och spännande, vilket du också verkar tycka:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Terrängkörning lämnar jag till D med Jeepen.

   Radera