Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 14 april 2016

Vår i trädgårdenVirke till några nya drivbänkar.
Vid den här tiden så krävs varje år extrainsatser i trädgården när den håller på att vakna. Det mesta fixar vi själva, eller rättare sagt är det D som fixar. 
Till somligt behöver vi dock hjälp. Detkan handla om det mesta mesta av reparations- / underhållsinsatser. Och så förstås tyngre arbeten och mera avancerade byggprojekt. Där är vi lyckligt lottade som har vår gode vän A som hjälpt oss varje år sedan vi flyttade hit. Så oxå i år. På bilderna ser du några exempel på vad det kan röra sig om.
Jag njuter av att se hallonhäcken riktigt urgallrad.
Då blir hallonskörden extra god.


I anslutning till pionen så har en
ny rabatt grävts. Här ska det bli  

doftande blommor

D har fixat en ny eldningstunna i år.

 A  förstärker upphängningen till hängrännan
på växthuset.

Nu sitter den stadigt. igen.

Täckplåtarna till poolen är tunga att flytta på.
Högtryckstvätt av pooldäcket.
 Gårdsgrus och väggrus beställer jag hem vart tredje år.

 1 kubikmeter gårdsgrus i säck för förbättringsarbeten.

5 ton väggrus behövs till vårtrötta vägar.

8 kommentarer:

 1. Go´morron Steve!

  Ja nog finns det saker att göra och som alltid, att reparera. Trädgården lever och förändras ständigt och kräver åtgärder. Det som var fint för fem år sedan är det inte längre.

  Vi är inga ungdomar längre så det börjar kännas att en del saker blir tunga, vi har en jättestor trädgård och på våren ropar allt på åtgärder.

  Har faktiskt gått och funderat på att ta hjälp men vi stretar väl på så länge som det går.

  SvaraRadera
 2. Gomorron Gunilla!
  En trädgård blir aldrig helt färdig, så jag har lärt mig att aldrig säga: "nu blir det inga flera förändringar/projekt i trädgården". Det är oxå det som är så härligt med trädgård. Där finns alltid möjligheter att förverkliga nya tankar och ideer.
  Eftersom jag inte kan vara delaktig i något fysiskt arbete i trädgården så har det för oss blivit både nödvändigt och naturligt att ta hjälp.

  SvaraRadera
 3. Här händer det mycket må jag säga !! Och vad fint det kommer att bli :-) Tacksamt att ha behjälpliga goda vänner och D är som alltid på gång med rabatter och annat mer eller mindre tungt pyssel.
  Hur har det förresten gått med Osborne och hans framsteg !!! Måste kika tillbaka lite i historiken här då jag missade så mycket när jag var borta. Ha en skön fortsatt torsdag på Getingstorp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här händer det massor nu, Vi har varje dag nåt nytt på gång.
   Det går jättebra med Osborne, han bara älskar att rusa runt i trädgården.
   H a de gott på ön!

   Radera
 4. Våren kräver sitt så att man kan njuta lite extra på sommaren och långt in på hösten. Så skönt för er att kunna få hjälp där det behövs. Det är inte dåligt så mycket grus det går åt. Var tar allt gammalt grus vägen?? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåt ska man förstås behöva göra för att förtjäna sommarens njutningar. Alla behöver vi hjälp någon gång i livet.

   Vart tar gruset vägen ? Intressant fundering. Kommer det ut på "andra sidan" nånstans tro?

   Radera
 5. Det blev en himla massa gru på slutet och dt enda jag såg var dammet.. Fem ton - herregud! Låter ungefär som när de rensar vägarna från alt grus här. Lika dammigt. Men ni får grus och vi blir av med det;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Landsbygdsvägar äter grus. Att de dammar en gång om året kan jag stå ut med. Så långe jag inte drabbas av grusade förhoppningar så må det vara.
   Det är väl för väl att nån tar vara på efter er nollåttor.

   Radera