Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 5 april 2016

Mera vårtecken , men var är våren?

Vårtecken på Getingstorp kan beskrivas i annat än väderlek och här nedan får du två exempel från helgen som gick.
D iordningställer växthuset inför kommande säsong.

En grekisk sallad med vederbörliga  tillbehör. Väl kyld 
Retsina får dock vänta till sommaren.

PS Apropå nåt helt annat. Jag ska i dessa dagar tillstå att jag känner mig extra nöjd med att jag redan för fyra år sedan bytte bank. Från Nordea!  Till Handelsbanken.DS

14 kommentarer:

 1. Du längtar efter den gröna våren och jag är inte färdig med skidåkningen än. Hoppas värmen kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är olika världar vi lever i.

   Radera
 2. Liknande vårtecken har vi också i mängd men nu borde det vara dags för lite värme, inte minst för alla flygande småkryp som vaknat och behöver mat. Stararnas ankomst är vårens höjdpunkt för mig, så har det varit ända sedan barnsben. Men i år har de inte synts till, fåglar brukar hålla tidtabellen exakt och så här sena har de aldrig varit. Känns lite oroande...vi har många starholkar som väntar på gäster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att era gäster snart anländer.

   Visst är det oroande när "naturens klocka" plötsligt ändras. Oftast beroende på människors obetänksamhet/dumhet.

   Radera
 3. Här regnar det idag... Och det där med banker... Själv bytte jag oxå för många år sen, när jag kände mig illa behandlad. Från Handelsbanken. Till Nordea ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lika illa där alltså.
   Vad gäller banker så tycker jag att det är bra att byta bank när man behandlas illa. Oavsett vilken bank det är.

   Radera
 4. Haha, och det vill du att vi ska tro att du bytte bank. Jag tror nog att du sitter på ett konto i Panama eller BVI eller där nånstans....och gör saker som vi andra bara kan drömma om!
  Moralen, moralen, vart tog den vägen, och det skall verkligen bli intressant att följa uppnystningen av det här med Panama. Ojojoj, där finns nog att gräva i. Att man kan bli så girig som dom där nissarna är, som redan har så dom klarar sig, men det är väl det där, mer vill mer ha. Och så tappar man kontakten med verkligheten och som Gordon Gekko i Wall Str filmen sa: "greed rules", så sant.
  Från det ena till det som är bättre, den grekiska salladen, så sugen jag blev! Jag älskar grekisk sallad och det har hänt när vi varit i Grekland att jag ätit det minst en gång om dagen, det är så otroligt gott! Nu blev jag sugen på't igen!
  Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga kommentarer! Det är väl så de plägar uttala sig när de inte har rent mjöl i påsen så jag säger som det är. Nåt Panamakonto har jag inte. Mina konton finns på Handelsbanken i Fjugesta och dom har jag kunnat skaffa utan hjälp av någon advokatbyrå.

   Grekisk sallad kan jag aldrig få nog av. Pengar däremot är jag nöjd som jag har det. Dom räcker för ett bra liv på Getingstorp och det räcker långt för mig. Girighet är en av de värsta av åkommor.
   Hoppas att våren äntligen kommer, både till Snäckskalsdalen och Getingstorp. Ha de gott!

   Radera
 5. Bra att du byte bank i tid. Så vårigt och fint det är hos er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bankbytet är jag nöjd med, våren kräver jag dock mera av, mra sol och mera värme.

   Radera
 6. Alltså här i 08 har det varit soligt både igår och idag. Å jag som trodde i min enfald att jag tagit med mig tillräckligt med solstrålar även till dig, Getingstorp och Närke... Sorry Steve;-)

  Vad gäller banker så kan jag berätta att min (rika) japanska kompis slutade för många år sedan att använda banker. Hon la sina surt förtjänade pengar under madrassen - bokstavligen talat. När hon sålda sin villa i Danderyd och flyttade till lägenhet var hon ärlig nog att betala över en miljon till Skatteverket - utan minsta knorr. Ja, hon "vågade" iaf flytta. I huset där jag bor finns det många ensamstående kvinnor över 80 (!!!) i fyror på över 100 kvm som inte har råd att byta till mindre p g a fastighetsskatten.

  Nu kom jag av mig en aning...

  Girighet är så långt ifrån mitt tänk också. Precis som du/ni så har jag/vi jobbat för det jag/vi har idag och betalat skatt för det. Inte lite kan jag säga, verkligen inte. Men om jag tänker på vad jag/vi fått tillbaka i form av bl a sjukvård med mera så är jag nöjd, riktigt nöjd!

  Har SEB och japp, negativ ränta där också, men inga skandaler än. Men det är väl bara en tidsfråga...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är övertygad att du gjorde så gott du kunde med solstrålarna. Dom kanske fastnade på transportbandet och kommer nån dag senare.

   Det är lätt att komma av sig när frågor som dessa ska avhandlas. Din japanska kompis kan vara ett föredöme för många i hennes situation (de rika), men inte många tänker så. De vill bara ha mera, tror sig vara onåbara, tycker sig spela i en annan division och skapar egna regler därefter.

   Visst får vi mycket tillbaka för våra skatteinsatser i Sverige och ännu mera skulle det vara om inte girigheten fick råda.

   Alla banker har säkert "nåt lik i garderoben", men jag väljer att vara kund i den bank där jag i a f blir väl bemött och lyssnad till.

   Radera
 7. några vårtecken i form av iordningställande av växthus har vi inte här, men jag tror väl att det snart ska dyka upp andra vårtecken även här...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Andra vårtecken, det tror jag oxå.

   Radera