Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 13 maj 2016

En gång tillJag klipper oxå nere vid vår gårdsskylt.
Förra torsdan så klippte jag gräset för första gången i år vilket var ovanligt tidigt. Ännu märkligare ter det sig att jag igår fick klippa igen. Jag som brukar klippa första gången i anslutning till min födelsedag, den 17 maj och sedan klippa med två veckors intervall. Det har aldrig hänt sedan vi 2008 flyttade hit att jag klippt två gånger innan födelsedagen.  En bidragande orsak var att maskrosorna i år är flera. Jag har dock inget emot maskrosor utan tycker att dom är vackra, men det finns gränser även för det vackra. 
Maskrosorna kryper allt närmare.


Den här vackra maskrosbädden ser jag när jag åker hem
från postlådan.
Dessutom är regn utlovat så det här kanske var sista chansen att klippa innan den 17:e. Måste det då vara nyklippt till den 17:e? Ja, det måste det för så vill jag ha det. Som väl var så var det svalare igår och det fläktade skönt när jag susade fram på klipparen. Dock klippte jag igår på ett för min lekamen oklokt sätt, d v s jag klippte alla gräsytor i ett svep med endast ett pitstop för tankning. Dryga 3 timmar på klipparen blir för mycket för min stukade kropp där vänstersidan idag känns som en säck välbrunnen betong. Det kloka sättet att klippa är att dela upp jobbet på två dagar, men i och med det här med utlovat regn så ville jag inte chansa.
När jag nu på morgonen tittar ut på de välansade gräsytorna så känner jag mig ändå mycket nöjd och känslan av brunnen betong kan jag ta.
Som du ser behövde gräset klippas igen.
När jag klipper brukar oxå D vara ute och jobba i trädgården för att kunna bistå mig om jag plötsligt behöver hjälp. Det kan ju bli soppatorsk , motorstopp eller nåt annat oönskat och då står jag mig slätt om jag inte har hjälp till hands. Igår målade D portalen vid tegelmuren som vi byggde för två år sedan.
Falu röd kan göra underverk.

Nu är jag nöjd  igen.

Välputsat runt poolen och potatislandet.

När klippningen var klar bjöd D på kaffe
med nybakad toscakaka ute på bron.

10 kommentarer:

 1. Du har det så fint. Riktig svensk idyll!

  Det där maskrosfältet fick mig att minnas en sak. För några år sedan hade vi varit på judotävling (sonens) och ungarna sprang sedan ut, det varvär ungefär så här års det med. En liten tjej, kanske sex år, fick se ängen som var helt gul av maskrosor och satte av i ilfart dit. Plötsligt tvärstannade hon och vänder sig om mot sina föräldrar:
  - Får jag plocka?

  Helt underbart! För henne var det här ett hav med vackra blommor! Och maskrosor är vackra!

  SvaraRadera
 2. Tack! Svensk idyll; jag håller med dig.

  Barn lägger inte in en massa för stunden oväsentliga invändningar när dom ser nåt lockande. Då får lyckokänslan råda. Synd att vi glömmer bort det med åren. Att i vissa avseenden "bli barn på nytt" behöver inte vara helt fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut inte! Och känslan av en hel äng med blommor! För henne var det blåklockor, rosor, orkidéer... Det var en hel äng med de gulaste och mest solskimrande blommor!

   Snart närmar vi oss midsommar. Det är lite tungt att inte kunna plocka en famn full med blåklint, klöver, prästkragar, lupiner och kundkex. Men sonen fick en fin en av bourganvillea, nerium och en annan klängväxt jag inte vet namnet på. Så där så att midsommarfotot kunde tas i alla fall!
   Kransen hänger där sedan i palmen:
   http://4.bp.blogspot.com/-UsjXssW75r0/VqUoBQwOK5I/AAAAAAAAC-8/OMhfZVbzGvk/s1600/WP_20150620_002.png

   Radera
  2. Ingen brådska nu, det är lååångt till Midsommar, i alla fall vill jag det. Den här karamellen vill jag suga länge på.
   Jag tror jag kan urskilja kransen där i palmen. Viktigast är att ändå ha en midsommarkrans. Trevlig helg!

   Radera
 3. Det är något konstigt med gräset i år. Det växer så snabbt att man nästan måste klippa var tredje eller var fjärde dag. Maskrosorna är också många fler i år än det brukar vara. Ta det lugnt och i din takt. Du ska må bra när du fyller år! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du tycker oxå att gräset växer fortare och maskrosorna är fler. Det känns alltid bättre, hur motsägelsefullt det än må låta, att inte vara helt ensam om en upptäckt. Då är det inget fel på mig då.
   Tack , jag ska ta det lugnt och njuta av min födelsedag.
   Trevlig helg!

   Radera
 4. Det är så fint med nyklippt gräs och att du fixade, trots allt, allt på en gång, är ju kanon, bortsett från det där med brunnen cement. Ni har det så jättefint! Rena idyllen! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, snälla du! Idag har jag ändå känt mig nöjd och njutit av tillvaron. Trevlig helg!

   Radera
 5. Nu vet jag iofs inte hur välbrunnen betong känns, men produktiv träningsvärk känner jagväldigt väl till;-)

  Är oerhört stolt över dig att du klarade gräsklippningen på drygt tre timmar. Minns att du slog rekord ifjol, då det tog ungefär lika lång tid. Kan minnas fel dock.

  Hursomhelst slog du åtminstone ett rekord - två klippningar innan 17 maj. Å jag lovar att inte glömma din födelsedag. Har ju fått ett antal påminnelser redan;-)

  PS. Jag gillar också maskrosor. De är väldigt underskattade om man säger så. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Träningsvärk var liksom mera njutbar, om man säger så. Du är dock rätt ute. Igen.

   Jag försöker inte slå nya rekord utan tidsangivelserna är mest för mitt eget minne.

   Jag är inte ute efter födelsedagshyllningar, men har jag nu en hållpunkt att förhålla mig till så dyker den med nödvändighet upp lite då och då och här och var.

   Det skulle vara en ofullständig sommar om inte maskrosorna fanns där. Vare sig de är önskade eller oönskade.

   Radera