Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 23 maj 2016

Ett nytt litet trädgårdsprojekt

Vi tycker om att tänka oss trädgården indelad i rum. Det kan ske på många olika sätt. Genom att placera ut en möbel, genom en plantering eller som här med en spaljé. När vi bygger något i trädgården så måste vi alltid tänka på att jag ska kunna ta mig fram med åkgräsklipparen så därför blev öppningen mellan huset och spaljén 1,30 m. 
Som så ofta när det gäller byggprojekt så hjälpte A oss med denna skapelse. 

Eftersom D igår var upptagen med att med  övriga i styrelsen i Adolfsbergs trädgårdsförening  närvara vid trädgårdsdagen vid Karlslunds herrgård så hade jag fått det tunga ansvaret att vara byggledare och tillse att allt blev som D hade utformat det på sin ritning.  Jag fick toppbetyg för min byggledarinsats. Idén till detta lilla projekt fick D under sin nyligen genomförda  trädgårdsresa till Italien.
Vad händer här?
Det är ett sant nöje att se en duktig hantverkare i aktion.

Sigge finns alltid med där det händer nåt.
Allt på plats och målat. Jag blev nöjd,
Liksom D. Här ska sedan blåregn klättra.

12 kommentarer:

 1. Roligt med nya projekt! Och Sigge har ju sååå skön stil ;)

  SvaraRadera
 2. En trädgård blir aldrig slutgiltigt färdig så jag ser fram emot nya projekt i framtiden.
  Sigge, han vet hur man slappar.

  SvaraRadera
 3. En bra arbetsledare ger gott resultat! Det kommer att bli suveränt med blåregnet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns gott att någon gång ha ett finger med i spelet. Jag tror som dig om blåregnet.

   Radera
 4. Jättefint, och jag kan redan se blåregnet som väller över och så sitter ni och fikar och njuter framför. Gott att ha hjälp med projekten.
  Sigge har nog koll på läget även om han ser oförskämt avslappnad ut. Här har min trädgårdskompis Ture försvunnit. Väldigt sorgligt.
  Ha de'
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hjälp med projekten behöver vi då och då. Allra helst som projekten är många och D ska stå för allt grovjobbet.
   Jag kan redan visualisera när blåregnet bäddar in spaljén.Nog har Sigge koll allt. Tråkigt när en trädgårdskompis försvinner.
   Ha de gott!

   Radera
 5. Bra Steve! Då har du befordrats till byggledare:-) Å vem är bättre lämpad för det jobbet än du!? Jag menar det är ju faktiskt ändå du som klipper gräset, eller hur!!!?

  Sedan tycker jag att ert "tänk" att skapa rum på ert torp är helt suveränt! Japanerna tänker förresten inte helt olikt här. Kineserna också för den delen, men jag föredrar det japanska tänket...

  Dessutom kunde jag inte låta bli att gå in på Adolfsbergs trädgårdsförenings webbplats, och där kunde jag konstatera att

  1. där fanns definitivt Sigges bror/syster/kusin med på en av bilderna.
  2. D var med på ett foto, kul:-)

  SvaraRadera
 6. Det är alltid kul att känna omgivningens förtroende. Å visst var det väl rätt att ge mig chansen. Jag klipper ju ändå gräset som du så riktigt noterar.
  Vi har inte besökt vare sig Japan eller Kina, men har ändå fastnat för "rumtänket" i trädgården.
  Kul att du tittade in på trädgårdsföreningens hemsida. Sigge är inte släkt med sin lookalike som hör hemma på Björka trädgård. Uppmärksam som du är så hittade du oxå D på bild ser jag.

  SvaraRadera
 7. Snyggt! Vidder är bra men ibland måste man kunna få gosa in sig i ett hörn.

  En liten fråga bara, klarar sig blåregn hos dig? Eller ska ni kruka den och vinterförvara? Jag bodde ju i Roserberg strax norr om Stockhom, zon 3-4, och jag gav upp efter två köpta och en omgång sådda blåregn trots att de stod skyddade på min inglasade balkong. Jag hade ju gett mig 17 på att ha det men fick ge upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Har D bestämt sig för blåregn så förutsätter jag att hon kollat upp härdigheten så att det klarar sig även i VästerNärke. Men , jag ska för säkerhets skull ställa frågan till henne. Tack för din påminnelse.

   Radera
 8. Så fint! Alltid kul att bygga och skapa. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och Välkommen! Ett nytt projekt ger vardagen lite extra glans.

   Radera