Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 11 maj 2016

Majkväll på Getingstorp

Jag älskar den här vyn.
Gårdagens inlägg blev lite av en uppgörelse med den plötsliga och intensiva värme vi bjuds på just nu. Igår kväll tog jag dock tjuren vid hornen och åkte på sena eftermiddagen ut för att titta på allt nytt och vackert som D planterat i trädgården. 
Bigarråträdet blommar så vackert.
Efter rundturen så satte vi oss på uteplatsen bredvid glasverandan dit solen inte når när aftonen randas.  D bjöd på ett glas kallt vitt vin, en ciabatta med buffelmozzarella, tomater, olivolja och basilika. En utsökt kombination i den ljumma Getingstorpskvällen. 

Vilken njutning det var att sitta där och låta min trötta lekamen smekas av ljumma kvällsvindar.  Doften av i närheten blommande hägg sköljde över oss. D gick igenom vad vi sett på min rundtur i trädgården, genomgångar som jag behöver då och då för att hålla mig uppdaterad.
På äppelträdet klättrar en honungsros
omgiven av funkia.

Olika sorters tomater och gurkor är tidiga
invånare i växthuse
t.

D har ramat in uteplatsen vid glasverandan med
dubbla margueriter och lobelia.

Nedanför "mitt" köksfönster har D planterat
maffiga tulpaner och violer.
Sigge slinker ofta in i bilden

Spännande att se vad som händer i 
förra sommarens rabattprojekt.

Här växer massor som kommer att förgylla
våra måltider.

Hängpelargoner blev det i en av tunnorna.

 Pionens plats har utökats med en rabatt
som kommer att förgyllas av
rosor och vita dagliljor.

Sigge hänger alltid med på rundturerna i trädgården.11 kommentarer:

 1. Så vackert ni har det!!! Njut av det goda vädret!
  Här i Wales har det regnat i tre dagar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Vi njuter och lämpligt nog så ska det komma regn även här om några dagar. Perfekt för allt som planterats.

   Radera
 2. Så otroligt vackert ni bor och visst är det finast nu när det grönskar och blommorna prunkar. Att odla eget smakar bäst och ert fina växthus är nog mångas dröm. Sen har ni även era fyrfota som verkligen måsta förgylla vardagen, som trivs och är er trogna. Har förstått nu att det inte blir någon vovve för oss det här året iallafall men försöker ta det med en klackspark och med ett leénde på läpparna. Värre saker kan man vara med om och passar vi på att resa så mycket som möjligt istället.
  Nu håller jag mina tummar för att det blir en riktigt lååång och skön sommar för er därhemma. Dit vi är på väg är det nästan lite för varmt ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst bor vi vackert och det är en härlig tid vi går till mötes med allt som kryper upp ur jorden och allt bara exploderar av grönska.
   Just nu är det för varmt för Nelson och Osborne att vara ute så dom gör som jag och är inomhus när solen står som högst. Hoppas att det blir en efterlängtad vovve till slut. Den skulle bli en mycket älskad familjemedlem kan jag förstå. Bra att ni passar på att resa.
   Tack för att du håller dina tummar för oss här på Getingstorp.

   Radera
  2. HEJ JAG HETER CHRISTIAN OCH HAR EN YOUTUBE KANAL SOM JAG SPELAR OCH GÖR LITE CHALLANGES PÅ OCH JAG HADE TÄNGT GÖRA SURSTRÖMMING CHALLANGE MEN JAG BEHÖVER EN BILD SOM FRAMSIDA PÅ VIDEON ÄR DET OK MED DIG OM JAG TAR BILDEN PÅ ÖPPNAD SURSTRÖMMING SOM DU HAR I ETT BLOGG INLÄGG FRÅN 2013

   Radera
 3. Jag är helt ... Oj, så fint! Och jag kan verkligen se hur det kommer att te sig om några månader.
  Den stora zinkhinken, den var läcker. Vad har den använts till ursprungligen, tro?

  Ditt växthus är verkligen magnifikt. Har ni anpassat det så att du bara kan köra in? Jag ska kika mer under din etikett för det senare, mannen min gnäller på mig när jag tittar på bilder samtidigt som han gör andra saker (internet lägger av).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Om nån månad då kommer nya bilder av en prunkande trädgård. Ja, du får nog stå ut med nya trädgårdsbilder rätt ofta den närmaste tiden. Zinkhinken? Du menar tunnan antar jag, men vad den ursprungligen använts till vet jag inte/har jag glömt. Jag ska fråga D.

   Växthuset som vi ritat och byggt själva är vi helnöjda med. Nej, jag kör inte in i växthuset, men vi har en dörr på långsidan avsedd för mig. Där kan jag parkera och "lätt" ta mig in för att sätta mig till bords.

   Även internet har sina begränsningar.

   Radera
 4. Så fint det ser ut! Härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en ren njutning att glida omkring i trädgården.

   Radera
 5. Vilket fantastiskt inlägg! Det har verkligen hänt en massa på Getingstorp, dessutom på relativt kort tid. För två veckor sedan var det ju hagel och snö hos dig - hos mig också för den delen.

  Åsså tänkte jag faktiskt på dig idag när termometern visade "lagom" 17 grader och inte 25 grader längre. Så idag borde du ha njutit - med jackan på alltså;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det svänger även i den här branschen. Bara det nu inte blir alltför lagom, haha.

   Radera