Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 8 maj 2016

Mera italienskt

Du som läser min blogg blir förstås inte förskräckt över att det ofta dyker upp bilder av nyklippta gräsmattor och måltider.

I förrgår avslutades gräsklippningspremiären.

Och då frossar jag...

som du förstår..........

i den här bildserien.

Visst är det vackert med nyklippt gräs.

Efter avslutad klippning bjöd D
middag på uteplatsen vid glasverandan.

Pasta med marinerade kungsräkor.

och ett gott roéevin till.

Jag behöver min elmoppe nära till hands och 
får då ofta Sigge som bordsgranne.

10 kommentarer:

  1. Fantastiskt fina gräsmattor och ovanligt snyggt klippta!!! Roligt att ha det så fint. Och jag förstår att du njuter av att titta på ditt verk var gång det är gjort! Och god mat på det och god dryck till det, bättre kan det väl nästan inte bli. Och så fick vi sommar på en gång. Härligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag fascineras ofta över våra fantastiska gräsmattor. Har aldrig upplevt nåt liknande innan vi flyttade hit.

      Radera
  2. Härligt efter ett välförrättat arbete!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det härligt och jag tycker dessutom att jag gjort mig förtjänt av det som bjuds. Så kan jag väl få tycka.

      Radera
  3. Vilken festmåltid! Perfekt efter allt det där klippandet! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt perfekt och så skönt att kunna äta ute.

      Radera
  4. Ögongodis på samtliga bilder! Finns det något härligare än när våren regerar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Våren är en härlig regent.

      Radera
  5. När jag var liten fick jag ofta klippa gräset med en manuell gräsklippare (!!!) om jag ville höja min veckopeng. Minns lukten av nyklippt gräs än idag. Det luktade riktigt gott. Nu fick jag inte alltför många veckopengshöjningar, då min pappa inte var så förtjust i hur gräsmattan såg ut efter min framfart...

    Å maten - herregud - gimme, gimme, gimme. Räkor tål jag inte (allergi), men konstigt nog har jag inga problem med kungsräkor och scampi. Inte med kräftor heller som tur är;-)

    Den lyxmåltiden var du verkligen värd:-)

    PS. Om du klipper gräset lite oftare så ökar antalet lyxmiddagar kanske;-) DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är förstås en himla skillnad på manuell och åkgräsklippare. T o m gräsdoften kan upplevas annorlunda.

      Sug i dig av gosakerna bara. Lyx får dock inte komma för ofta, då är det inte lyx längre, då är det vardag. Sen finns det förstås oxå vardagslyx, men det är en helt annan historia.

      Radera