Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 9 maj 2016

Nu är den här

Grönskande björkar och blå himmel= svensk sommar.
Ja, sommaren förstås. Igår blev det än mera uppenbart när D började odlingssäsongen på riktigt genom att så i drivbänkarna. Ett ytterligare sommartecken serverades till middag igår då det blev en grekisk sallad med vederbörliga tillbehör. Brödet och oliverna dock av italiensk börd.
Grekisk sallad, tzatziki, hembakad ciabatta,
Retsina och ouzo.

Nu är odlingssäsongen igång.

Jag har ännu inte totalkoll på allt D har sått, 
men snart så. 


8 kommentarer:

 1. Nu är det högsommar! Härligt med grekisk-italiensk måltid :)

  SvaraRadera
 2. Äntligen! Medelhavsköket gillar jag skarpt.

  SvaraRadera
 3. Snyggt och prydligt! Förstår att där kommer det grönska fint över alla bräddar. Och alla brädor. :D

  Själv har jag tappat alla tidskoncept för att så. Jag menar jag sådde ju i höstas och allt det är ju uppätet. Det är så bakvänt här! Men igår sådde jag faktiskt lite i mina såbrätten. Har lite vildliv omkring som inte låter fröerna vara ifred så nu provar jag det här sättet istället.

  Oj, jag har ju inte sått någon sallat! Bergis för varmt nu ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!Vi har funnit det mycket bättre att odla i drivbänkar i s f på friland. Enklare att hålla ordning och enklare att gallra och skörda. För att inte tala om att hålla ogräset i schack.
   Benämningen såbrätten hade jag aldrig tidigare sett, men numera är det ju bara att googla.
   Jag förstår att det är en hel del om- och nytänk man får ägna sig åt när man flyttar till sydliga breddgrader.

   Radera
  2. Är det bara D som pysslar i landen? Som jag förstått det så är du inte så rörlig längre? Har ni funderat på att höja drivbänkarna lite till, så att du lättare kommer åt sittandes?

   Mycket jobb blir det att göra om det (man kan ju ta en í taget!) men att stoppa händerna i jorden är ju så välgörande, det finns det många undeersökningar som bekräftar.

   Radera
  3. Ja, det är bara D som donar i "landen". Jag är halvkroppsförlamad ( vänster sida) så nåt jobb i drivbänkarna är inte aktuellt för mig oavsett på vilken höjd de skulle vara. Det är välgörande nog att titta på allt som växer och att få äta av allt det goda.
   Jag är nöjd med att klara åkgräsklipparen så länge jag tar mig upp på den. Den fixar jag sedan att köra med bara höger fot och hand då den har rattkula och alla reglage på höger sida.

   Radera
 4. Här utgår jag iskallt ifrån att D sätter upp små lappar så att ni båda minns vad hon har sådd var. Middagen var återigen helt i min smak - en medelhavsmiddag med andra ord.

  SvaraRadera
 5. Jo då, D har satt pinnar vid varje rad där hon skrivit vad som såtts. Medelhavsmiddagar tröttnar jag aldrig på.

  SvaraRadera