Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 2 maj 2016

Nu händer det

Dags att njuta på bänken vid rosenbersån.
Första dagen med riktigt go värme i solen upplever jag idag. Tänk vilken perfekt tajming D haft för sin trädgårdsresa till Italien.  Hon kommer hem idag och kan då direkt starta trädgårdssäsongen. Hon har säkert många nya friska italienska trädgårdsidéer som hon vill testa.

Jag fick ett sms från henne nu på morgonen där hon undrade över vårt väder och om det skulle passa med en italiensk afton i veckan. Jag svarade omgående att jag mycket väl kan tänka mig en italiensk afton.

När jag tittar ut idag så ser oxå min trädgårdssäsong ut att börja redan nu. Jag brukar klippa gräset första gången till min födelsedag, den syttende mai, men får nog tidigarelägga premiären i år då gräset redan nu antagit klipplängd. Jag hoppas nu bara att jag oxå i år klarar av att "svinga" mig upp på klipparen.

Tjockt och frodigt gräs redan nu.


6 kommentarer:

 1. Det är inte utan att jag är avundsjuk på din D: hon har vi det här laget besökt Ninfa! Det ligger på min DIT VILL JAG ÅKA!-lista.

  Härligt frodigt gräset ser ut, vackert med den vita bänken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli kul att få se bilder och höra D berätta om allt hon upplevt.
   Frodigt är bara förnamnet nu.

   Radera
 2. Jaja minsann, nu känns det annorlunda i luften, nu har jag arbetat mig igenom hela trädgården och på eftermiddagen satt jag faktiskt stilla en god stund och bara njöt av solen och värmen och allt vackert som sticker upp. Några Magnolior tror i alla fall på värmen för de slog ut idag.

  Härliga tider stundar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det nåt extra med den där första trädgårdsinsatsen för säsongen och sedan bara sitta och njuta av det man gjort.
   Härliga tider stundar, så sant!

   Radera
 3. Men visst var det varmaste dagen i år! Självklart tackade du "ja" till en italiensk afton. Synd bara att ni inte äter kött längre - Prosciutto hör ju nästan en italiensk middag till.

  Ska bli spännande att se vad D kommer att "importera" till er trädgård från Italien. Ja, hoppas bara hon inte glömmer att köpa med sig bl a oliver - för att äta på middagen alltså:-)

  Å så varmt som det var idag hoppas jag att du får många turer med moppen till brevlådan. Å klart du klarar av att klippa gräset i år också. Du är ju en tävlingsmänniska, eller hur!!!? Slå fjolårets rekord bore vär vara en målsättning tycker jag!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev ingen prosciutto med hem,. men väl en rejäl buffelmozzarella och olivolja. Kanske nåt mera oxå, jag ska få en närmare reserapport med bildvisning senare i veckan.
   Jo, visst är jag en tävlingsmänniska så fjolårsrekordet siktar jag på att slå.

   Radera