Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 14 juni 2016

Kvällspromenad ur nytt perspektiv.

 I söndags kunde jag följa med D när hon gick på kvällspromenad med Nelson och Osborne. Jag kunde nämligen för första gången sedan vi flyttade hit (2008) köra med elmoppen på några intilliggande gärden som tidigare inte varit tillgängliga för mig.

Så häftigt det var att se Getingstorp ur ett helt nytt perspektiv och förstås att kunna blicka ut över omkringliggande marker. Jag fick en sån där härlig känsla av tacksamhet över att jag bor här.

Häftigt var oxå att jag kunde "gå" med på promenaden med Nelson och Osborne. Nu kunde jag med egna ögon se hur lyckliga dom två oxå är över att få bo här. Och hur duktiga dom är. Då vi var ensamma ute inom synhåll så kunde båda vara lösa och springa omkring och snusa och busa, dock hela tiden med koll på matte. När matte kallade så kom dom på direkten.

Det var bara Sigge som inte följde med. Han håller sig inom tomtgränsen numera, men hade så klart koll på vad vi gjorde. När vi gick satt han på trappan och tittade och när vi kom tillbaka kom han och mötte oss och följde med in.


På väg på kvällspromenad.

Sigge stannar hemma och väntar på oss.

Osborne tar täten.

Underbara vidder.Frihet.


Osborne långt före oss övriga.

Här kommer jag inte längre.

Höbalarna är ljusblå i år.

Inte så vackra, men fyller sin funktion.

Det här trädet kommer jag ihåg från
en tidigare promenad.

Där uppe i gläntan ligger Getingstorp.

En glimt av Getingstorp.

Nu kommer oxå jag med på bild.

Där har jag parkerat mitt i "målet".

Tre killar som njuter av friheten.

14 kommentarer:

 1. Härligt med promenad och lite nya perspektiv! (Vi fick ju också lite nya perspektiv häromdan när vi var högst uppe på den största aquavillan och tittade NER på vår husbåt, haha). Perfekt med Sigge som husvakt! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett bra exempel på hur olika nya perspektiv kan te sig.
   Sigge tar sin uppgift på stort allvar.

   Radera
 2. Det måste vara en känsla av frihet som man sällan upplever, jag inbillar mig att jag riktigt kan känna hur fantastiskt det var och är! Hoppas du får många fler sådana promenader!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en märklig känsla, men ack så skön. Det blir absolut flera såna promenader, nån gång som en härlig picknick. Det gäller att suga ut det gottaste av vad som erbjuds.

   Radera
 3. Du får allt be bonden att fixa dig en liten väg där! Du får njuta fort nu för snart kommer han att vältra om jorden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jorden har brukats lite olika år från år, just därför är det första året jag kan köra där.
   En egen väg kanske är att begära lite för mycket, jag är nöjd så länge det inte plöjes och harvas.

   Radera
 4. Vilka underbara bilder. En av dina allra bästa serier faktiskt, speciellt vidderna är otroligt vackra. Åsså är jag oerhört glad för din skull att vägarna har blivit mera tillgängliga för dig. Måste kännas härligt!

  Å dessa blåa höbalar - LRF har ett samarbete med Cancerfonden. Det finns blåa och rosa balar. Det senaste är till och med rosa och blå traktorer. Nej, jag skämtar inte. Tycker initiativet är riktigt bra faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är härligt. Någon varm kväll ska det bli en picknickutflykt där.
   Och så fick jag lära mig nåt nytt igen för jag tror så klart på dig. Det där LRF-Cancerfonden-samarbetet hade jag inte en susning om. Lovvärt dock!

   Radera
 5. Det är fantastiska vidder ni har tillgång till. Jag kan förstå att det är en speciell känsla att lämna Getingstorp och bara njuta av den svenska sommaren. Hoppas att det blir många sådana dagar den här sommaren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag delar din förhoppning.

   Radera
 6. Vad härligt med den där promenaden och att få se lite nya saker runt hörnet i ert fina område. Njut nu av det fina ni har runt omkring er och tack för all inspiration.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv! Jag njuter så mycket jag bara kan.

   Radera
 7. Jag riktigt ser energin hos det lilla svarta energiknippet - så härligt!

  SvaraRadera
 8. Ja, en påtaglig skillnad mot Nelson och Sigge. En riktig vitamininjektion till familjen.

  SvaraRadera