Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 4 juli 2016

Trädgårdsrunda

Honungsrosen som snart blommar
 kämpar på sin vandring längs äppelträdet.
Jag åker då och då en runda på elmoppen i trädgården för att på nära håll se vad som händer. Blir då ofta varse att jag behöver få en repetition av D vad det är som växer i trädgården. Allt för många växter känner jag inte till namn.  Det beror på att jag glömt en del och många är så nya att dom inte ens förekommit på bloggen. Den brukar jag annars använda när jag behöver friska upp minnet.              
      
       Den här rabatten är en av de första som D anlade, 
men den har ändrat skepnad ett antal gånger.


Sigge tar sig en funderare.

Den här rabatten tillkom när vi bytte pool
och byggde nytt pooldäck.
Sigge möter jag ofta i trädgården.

Den här rabatten är nyanlagd för året.
                                       

Den här rabatten har fått en ny design några gånger.

Fjolårets stora rabattprojekt bjuder på 
många nyheter.


Nyheter som jag ännu inte känner till namn.
                       
 Här skapar kvällssolen ett vackert "fönster".
                                     
                               
Rosorna är i år mycket kraftigare.

Bigarråträdet måste snart CD-skyddas igen.

Det ser lovande ut för årets hallonskörd.
 Den  nedersta rosen får ofta en smekning
av den nedgående solen.

10 kommentarer:

 1. Brukar aldrig Sigge rulla sig bland blommorna på bild nr 2? Jag tycker nämligen att det ser ut som kattmynta, kantnepeta. Våra katten när jag växte upp var fullständigt galna i dessa och åbäkade sig i dem! De är som knark för katter! :D

  SvaraRadera
 2. Bra att du påminde mig om nepeta, det hade jag glömt. Den här heter visst bergnepeta och vi trodde oxå att Sigge skulle vara intresserad (http://stevereflekterar.blogspot.se/2015/05/fornyelse-i-tradgarden.html), men han bryr sig inte. Sån är Sigge.

  SvaraRadera
 3. Ni har otroligt stora ytor och varenda kvadratcentimeter är en fröjd för ögat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, vi har gott om plats och försöker ta väl hand om allt.

   Radera
 4. Det var inte dåligt med härliga rabatter ni hade!
  Och tänk när honungsrosen blommar runt äppelträdet. Kommer bli otroligt vackert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. D brukar ofta ha nån ny rabatt på gång i tanken.
   Honungsrosen är igång med sin blomning, men fick tyvärr rejält med stryk av ovädret idag. Det kommer bild när den repat sig.

   Radera
 5. Tack för den fina rundvandringen !! Verkligen en njutning för både öga och fantasi. Fantiserar om alla dofter och känslan, den där speciella som man får under sommaren i Sverige och som inte finns här. Är usel på växter och namn på blommor men tycker att det gör inte så mycket för de är ju fina oavsett vad de heter :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väl bekomme! Så jag lockar fram lite Sverigevibbar hos dig. För att komma ihåg alla växters/blommors namn så ska man nog vara den som planterar. Men, man kan ju njuta utan att kunna namnet.

   Radera
 6. Skulle kunna kopiera Anitas kommentar här. Kände precis likadant! Vill dock tillägga att D gör ett helt fantastiskt jobb med er stora trädgård. Är uppväxt i hus med en stor trädgård och minns ur otroligt mycket jobb det var speciellt för mamma att ta hand om alla rabatter, blommor, växter, kryddor, potatis, jordgubbar med mera. Hon var en lika stor entusiast som din D och älskade påta i trädgården.

  Pappa var raka motsatsen och ogillade att trimma alla buskar och träd, så han anlitade helt enkelt en expert som gjorde jobbet åt honom. Behöver jag tillägga att jag brås på min far? Nej, tror nog inte det;-)

  Toppen bildkavalkad förresten:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, D gör ett fantastiskt jobb med trädgården, precis som din mamma gjorde. En förutsättning för såna insatser är förstås att man verkligen älskar sin trädgård.
   Kan man anlita en expert som gör jobbet så är det väl helt ok. Viktigast är att ta väl hand om sin trädgård. Så du brås på din far. Det är väl därför du valt bort hus och trädgård antar jag.

   Radera