Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 17 augusti 2016

På gång på Getingstorp

Där inne blir det surströmming och krabba i morgon.
Alltid är det nåt roligt på gång här på Getingstorp. Idag är det dax för mig att klippa gräset igen. D var igår ute och körde med trimmer för att förbereda för mig. Eftersom regn utlovas några av de närmaste dagarna så är det så att säga "sista chansen" att klippa idag.

I morgon är det dags för nästa begivenhet. Då är det surströmmingspremiär, något som inte går mig förbi. Det är bara jag i familjen som äter denna delikatess så i morgon blir det surströmming med vederbörliga tillbehör för mig och krabba för D. Allt avnjuts i växthuset förstås.
Grattis till en plats i OS-finalen!
PS Vilken fantastisk insats av de svenska fotbollsdamerna igår när man i OS-semifinalen betvingade Brasilien inför 75.000 åskådare på Maracanã stadion. Sånt förtjänar respekt. Kan vi nu hoppas på att de tar kål på det tyska spöket och vinner även finalen?

12 kommentarer:

 1. Jag har full förståelse för D som väljer krabban! När det gäller fotbollen så var det verkligen en spännande tillställning igår och nu är det dags att äntligen slå Tyskland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även jag har förståelse för D:s val. Hon har dessutom provat några gånger så hon vet vad hon går miste om.

   Efter fotbollstjejernas två senaste bragdmatcher så känns det som att jag kanske kastat alltför mycket skit på Sundhage och laget. Nu är dom i a f värda beröm.

   Radera
 2. Surströmming... Mmm... Men det krävs faktiskt rätt omgivning för denna delikatess. Vi kan köpa denna fint förädlade fisk tvärs över gatan, konstigt i Spanien kan tyckas. Men vi provade en gång att käka här på terrassen och det smakade inte alls lika bra. För varmt, kanske? :-)

  Ja, vad duktiga dom var tjejerna! Tyskland blir svåra, men det var både USA och Brasilien i förhandstipsen och det gick ju bra. Så: Heja, heja! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen! Kul med besök av en till bloggande surströmmingsälskare ( BP är den andra).Visst krävs rätt omgivning, inte minst med omsorg om ev. grannar. Doften den får du ju vilket du vill eller inte om du befinner dig i närområdet. Jag tycker att surströmmingen smakar bäst en svensk sensommarkväll, så inte för varmt.

   Vi hoppas att fotbollstjejerna välter ännu en jätte.

   Radera
 3. Läste din kommentar till Ama. Jättekul att du minns min kärlek för denna delikatess:-) Själv får jag vänta till den 25 augusti och den årliga kräft- och surströmmingsskivan som hålls i Sundbyberg. Men jag hoppas såklart att du visar upp bilder imorgon så att jag kan dregla lite i förväg om man säger så.

  Ska också blogga om damernas insats ikväll. Å precis som du får jag väl också vara lite nådigare mot Pia och tjejerna, även om jag inte tycker att självaste spelet var någon höjdare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart kommer det surströmmingsbilder, men tidigast på fredag.

   Vi kan nog inte räkna med både skönspel och segrar utan nöja oss med krigarspel där man försvarar sig till vinst. I slutändan är det segrarna som räknas, inte hur dom togs.

   Radera
 4. Skulle också välja krabban före strömmingen, tur för dig att D står ut med doften eller Surströmming kanske numera finns doftfri ;-) Låter ju faktiskt lite spännande det där med Damfotboll !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Doftfri surströmming, no, no. Doften är en viktig del av helhetsupplevelsen.
   Där ser man, nu har även du upptäckt fotboll. Ja, i a f damfotboll. Heja!

   Radera
 5. Idag har till och med jag klippt gräs! Det tillhör inte vanligheterna, men jag har klippt min mammas gräsmatta medan hon är i sommarstugan (med manuell handgräsklippare). Surströmming hoppar jag gärna över, men jag hoppas få äta krabba snart. Det blev ingen på HELA förra säsongen... Och visst, eloge till fotbollstjejerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Manuell handgräsklippare. Med en sån skulle inte jag få nåt gjort.
   Surströmming hoppar de flesta över. Ingen krabba på hela fjolåret, då borde det vara dags snart.
   Fler och fler upptäcker fotboll när det går bra för blågult.

   Radera
 6. Åh, vad trevligt med surströmming. Jag har redan ätit en gång men det var en tjuvstart i juli av fjolårets. Dags snart igen för min del också. Ha en god måltid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Så du har tjuvstartat. För mig blir det oftast bara en gång om året numera och då vid premiären.

   Radera