Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 27 augusti 2016

Utemåltid, men inte i växthuset

Där serverades gårdagens middag.
Härligt att möta ännu en  dag som börjar med blå himmel och strålande solsken. Vad är det som har hänt? Igår var det  t o m för varmt att sitta i växthuset och äta middag. Men,  vi har ju flera alternativa "matställen" här på Getingstorp så då valde vi i stället uteplatsen bredvid glasverandan dit solen inte når på sena eftermiddagen. D bjöd på en tacosgratäng där köttfärsen utbytts mot cashewnötter.
Ingredienser till gårdagens middag; tacosgratäng.

D har dukat med rönnbärsklasar på bordet. Snyggt!

Jag är ingen tacosälskare, men just
den här rätten gillar jag.

Kvällssolen sänker sig.

Nåt flygplan susar över oss ibland.

Sigge är aldrig långt borta när vi är ute.

6 kommentarer:

 1. Härligt, sommaren varar tydligen längre än man tror därhemma och än är den inte slut. Tacos åt jag för första gången på flera år förra helgen, det var riktigt gott och D:s gratäng ser ju hur god ut som helst, spännande med cashewnötter. Har hon ett hemligt recept tro annars skulle det vara roligt att ge maken som tips till en annorlunda middag.

  SvaraRadera
 2. Sommaren får gärna dröja sig kvar lite till.
  Några hemliga recept brukar inte D köra med. Jag hade inte receptet när jag skrev inlägget men jag har nu fått det av D och har lagt in länken i inlägget så om du går tillbaka dit så hittar du receptet. Smaklig spis!

  SvaraRadera
 3. Härligt att det till och med kan vara FÖR varmt ;) Tacogratäng med nötter låter gott! Här har det blivit skaldjur flera dar i rad, men idag blev det laxgratäng med kokt potatis och broccoli, sååå gott :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så ofta det är FÖR varmt, vi är så sakteliga på väg åt andra hållet.

   Radera
 4. Där har vi något gemensamt (förutom fotbollen då) - är ingen tacoälskare heller. Ja och tänk vilken härlig sommar vi har haft. Den måste väl vara historisk:-)

  Gillar dukningen skarpt liksom ljuset i bilden där kvällssolen sänker sig. Du, snart kan du sälla dig till alla fotobloggare:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ännu en fin dag ser vi ut att gå till mötes noterar jag då jag sitter här och njuter av morgonsolen.
   Nån renodlad fotobloggare blir jag inte, men ibland råkar nån bild bli riktigt bra.

   Radera