Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 14 september 2016

Sommarens sista?

Även om solen fortfarande slösar sina strålar på oss så går nog sommaren ofelbart mot sitt slut. Det innebär oxå att trädgårdens blommor går till vila. Vilket i sin tur får till följd att jag inte längre får glädjas åt D:s vackra buketter här inne. Sedan blir det för en tid min uppgift att fixa blommorna vilket jag tycker är roligt. Även om D får sköta själva inköpen.

Den blev jag glad av när jag kom
nerför trappan häromdagen.

Mera en installation än en bukett.

Den passar på köksbordet.

Men ersätts snart av ljusstakar.
Kanske gjorda av en rödlök som här.


10 kommentarer:

 1. Har en känsla av att du ifrågasatt sommarens slut väldigt många gånger men den här gången kanske du har rätt. Fina blommor och ljusstaken med rödlöken hur läcker som helst.

  SvaraRadera
 2. Din känsla är nog helt rätt och till slut får vi inse att även årets sommar har ett slut.

  SvaraRadera
 3. Så vackert! Gräver man lite eller tittar med andra ögon kan man nog få in lite grönt nästan hela året även om det gröna är barr och mossor. Jag sneglar just nu på de stora kottarna i det där larviga trädet hos grannen och undrar om de kommer rasa ned. Kottarna alltså, inte larverna eller grannen.

  SvaraRadera
 4. Tack! Du har så rätt, grönt finns att ta in hela året. Barr, mossor och kottar kan oxå skapa ögonfägnad.

  SvaraRadera
 5. Till slut tar ju sommaren slut... Vi hoppas på en fin höst utan för mycket höststormar ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag stämmer in i dina förhoppningar.

   Radera
 6. Tror nog - eller rättare sagt jag är helt säker på - att D skulle älska Ikebana, en japansk konstart att göra blomsterinstallationer. För buketten du visar i hallen är just en konstinstallation. Åsså gillar jag skulpturen bredvid. Har en snarlik, fast bara med ett huvud.

  Buketten på köksbordet är också läkert med alla orangea blommor:-)

  Å ljusstaken med en röd lök - snacka om innovativ:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, D har många ideer att förverkliga. Ikebana, där fick jag lära mig nåt nytt. Skulpturen gick under namnet Devotion när vi köpte den på Skiathos 1999.

   Radera
 7. Jo, så är det nog. Förr eller senare tar hösten över "på riktigt", men det blev många bonusveckor i år. Sitter just nu och väntar på att dimman ska lätta över sjön och det är absolut något härligt magiskt över det hela...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter härligt att sitta och vänta på att dimman ska lätta över sjön. Nu får vi se till att ta väl vara på de här sista sommardagarna för i år.

   Radera