Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 9 oktober 2016

En avvikelse

En avvikelse kan jag väl kalla det när jag inte som vanligt publicerar ett inlägg tidigt på morgonen. Vad beror då detta på? Ja, inte på att jag tog sovmorgon utan mera på att Oktober presenterade sig som Oktober idag och inspirationen därför infann sig senare på dagen. Idag är det nämligen en s k typisk oktoberdag med ingredienserna regn, rusk, blåst och med färgen grå som dominant. Inte desto mindre en riktigt skön dag.

Dessa tre björkar planterade vi i november 2011.
                       

Här är jag på dagens sopåkartur .

Jo då, det går bussar här oxå.
Men, inte så ofta.

En av mina favoritvyer.

Grönt och grått i härlig förening.

Träd kan vara så vackra.

Sigge satt i kurvan och väntade och
ville åka med hem.

Öppna husse, det regnar!

I hallen möttes vi av gladare färger.

8 kommentarer:

 1. Tack för åkturen! Trots att det är en aning grått så är det en annan sorts tjusning. Fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väl bekomme! "En annan sorts tjusning" är ett bra sätt att uttrycka det.

   Radera
 2. Huh, oktobervädret lockar inte! Det är väldigt skönt på Malta nu med sommarvärme :) På tal om Sigge fotade vi en katt idag med riktigt skön stil. Kommer endera dan på bloggen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter härligt med sommarvärme. Jag kan tänka mig att ni träffar på en hel del katter där nere. Jag håller utkik.

   Radera
 3. Hahaha! Precis som du så kände jag igår. Vi är nog ganska lika vad gäller "känslor" om väder (och fotboll);-)

  Tycker du lyckades ytterligt med dina bilder, som ser betydligt mindre trist ut än vad jag kunnat förvänta mig faktiskt. Har ju sagt det ett antal gånger - dina bilder skulle förtjäna att förstoras upp!!!

  Åsså gillar jag Sigges attityd som påminner mig om en granne. Hon har också en elmoppe (troligen en trimmad sådan, för den går FORT). Hon har en hund också. En väldigt överviktig sådan. För jycken vägrar att röra på sig, men man ser hur han njuter av att "susa fram" på elmoppen.

  PS. Såg du matchen Sverige-Bulgarien, "reprisen" från bronsmatchen 1994? Måste säga att jag var otroligt impad över gubbarna. Så himla synd att läktaren var folktom. DS.

  Svar: Ytterligare nå't vi har gemensamt. Gillar inte heller COOP och köper aldrig nå't där. Inte hos Hemköp heller för den delen. Anledningen att jag tog bilden var endast den limegröna färgen på kassen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är motiven som gör bilderna, knappast fotografen. Jag vill inte förstora bilderna i inläggen, då "försvinner" ju texten om du förstår vad jag menar. Bilderna blir ju dessutom större när du klickar på dom.

   Överviktiga husdjur tycker jag inte om att se. Fy på er mattar och hussar som göder era husdjur.

   Nej, såg inte gubbmatchen. Visste inte ens att den sändes.

   Limegrön kasse, så klart en sån kommer med hos dig.

   Radera
 4. Ibland kan oktoberrusk vara mysigt (lätt för mig att säga som drar iväg härifrån i eftermiddag), speciellt om man kan kura ihop sig ett tag och bara mysa.

  SvaraRadera
 5. Kura ihop sig och bara mysa är taget. Trevlig resa!

  SvaraRadera