Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 6 oktober 2016

Säsongsavslutning pågår

Nu pågår det avslutande arbetet med trädgårdens stängning för säsongen. Även om det är lite dystert att se trädgården gå till vintervila så uppvägs det i år av det fantastiskt vackra dagar som säsongsavslutningen bjuder på.


Igår påbörjade D de avslutande åtgärderna
för poolens stängning. 

Elbilen är ovärderlig vid trädgårdstransporter.

Pooldäcket högtryckstvättat och krukorna tömda.
Nu återstår täckplåtarna, sedan är 
poolen
stängd för i år. 


                                     

8 kommentarer:

 1. Ja, det är alltid lite vemodigt att stänga till, avsluta. Men det har ju varit en bra sommar, då brukar deet kännas bättre. Annars har man liksom blivit lite lurad på konfekten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och om så där 7 månader är det dags att plocka fram allt igen. Så trots allt känns det ändå bra.

   Radera
 2. Sakta men säkert går både vi och naturen in i avslutningsfasen inför en kommande vinter. Innan vi vet ordet av, så börjar det sticka i rabatter och våren tittar fram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så klart så vi ska tänka.

   Radera
 3. Varför inte lägga dystert på hyllan för gott :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite för enkelt för min smak. Ytterligheterna finns ju där, ljuvligt ena dagen , dystert nästa. Men, jag kan ju välja att ha Ljuvlig som nära vän och Dyster som avlägsen bekant. Ha de gott på ön!

   Radera
 4. Visst är det aningen vemodigt att lägga sommaren och allt som tillhör åt sidan för att man vet ju att det inte kommer att vara så kul att lida sig genom vintern, speciellt inte för dig. Vi sa det idag faktiskt när det blev mörkt vid ca klockan 18:00: Sommaren och hösten har ju varit de bästa och längsta på år och dag. I år känns det konstigt nog tuffare att ha korta och kalla dagar/kvällar. Man vänjer sig snabbt till nå't positivt alltså...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som väl är så vänjer man sig snabbt till mörka kvällar och kyla oxå. Tillvaron får lysas upp med levande ljus och en brasa. Så det blir nog bra i år oxå.

   Radera