Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 7 oktober 2016

Säsongsarbete

Mina arbetsinsatser är som bekant begränsade numera vilket innebär att jag numera kan betecknas som säsongsarbetare. Min viktigaste syssla under sommarhalvåret är gräsklippning, en säsong som jag avslutade för två veckor sedan. En annan sommarsyssla är sopåkarens. Jag vet när det är dags för en vända ner till soptunnan när elmoppen börjar bli belamrad med soppåsar och det står en papperskorg på trappan. En dag som igår kan det innebära att min arbetsdag är slut redan 09.30. Rätt behagligt, eller hur?

Gör jag då ingenting under perioden oktober - mars? Jo då, jag har oxå en åretruntsyssla;  som ansvarig för Getingstorps administrativa avdelning. En nog så  viktig uppgift. En på det hela taget, under rådande förhållanden, väldigt lämplig arbetsmix för mig.

"Sopbilen" är fullastad. 
Det får bli två vändor.

En härlig frisk oktobermorgon med målet i sikte.

Målet för min arbetsinsats.

Mustiga höstfärger möter mig på vägen hem.

Här stannar jag alltid och låter blicken vila och vandra,

Igår hämtades klippare och röjsåg för årlig service.


6 kommentarer:

 1. Vackra vyer du får njuta av på din runda. Naturen är så vacker nu trots att färgerna inte blir riktigt som de brukar pga torkan.

  Trevlig helg Steve!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, det är en välgörande dos jag får mig till livs de gånger jag susar ut på min runda. Höstens färger, bara så vackra.

   Trevlig helg!

   Radera
 2. Ganska ofta när jag kikar in här hos dig så kan jag för en kort stund känna en viss längtan till den så typiskt svenska landsbyggden med sina öppna landskap som du visar på en av bilderna här. Hösten är ju en månad med många skiftningar i naturen som inte alls är märkbart på samma sätt här på Malta. Nu har vi ju som den bästa svenska sommaren vilket betyder att det är lagom varmt men bönderna är inte särsklit lyckliga, det behöver verkligen falla regn snart såsom det brukar i oktober.
  Att vara ansvarig för Getingstorps administrativa avdelning låter som en uppgift som kan vara nog så givande ocansvarig för Getingstorps administrativa avdelning alla drar på sitt sätt sitt strå till stacken. Ha en riktigt fin helg !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår din längtan för visst har den svenska landsbygden mycket att erbjuda. Men, det har ju Malta oxå som erbjuder "bästa svenska sommaren" nu.
   Att vara bonde innebär att förlika sig med vädrets makter, utlämnade till dessa som de är var än de är verksamma.
   Att alla drar sitt strå till stacken brukar ju ge resultat, Sedan finns det förstås stora och små strån, men "av var och en efter förmåga".......

   Radera
 3. Perfekt arbetsfördelning. Både du och D gör vad ni är bäst på eller kan göra. Helt okej fördelning av uppgifterna tycker jag. Alla bidrar vi ju med nå't efter bästa förmåga, eller hur! Å alla är vi lika "viktiga" tycker jag.
  Tyckte nästan att du har "inspirerats" av mitt "sopiga" inlägg häromdagen. Kan förresten säga att vi hade grovsoprum förut, där man kunde slänga saker dagligen. Men några lata och icke läskuunniga idioter slängde saker man inte fick göra. Så bort med grov- och elektroniksoprummen och in med Sörabs containrar en gång i månaden. För oss som höll oss till reglerna är det helt klart en försämring...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tråkigt att ha lata och icke läskunniga sopor som grannar.

   Radera