Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 19 november 2016

Favorit i repris

Igår var det åter dags för en av våra favoriter, smörrebröd. En rätt som sitter kvar sedan D:s och mina många resor tillsammans till Köpenhamn under 90-talet. Vår senaste sista resa till Köpenhamn gjorde vi i oktober 2000 när D fyllde 50. 
Vid ett restaurangbesök på 50-årsdagen friade jag till henne och 8 månader senare så gifte vi oss.  Brith Ingers barn, Sara och Marcus, med respektive var med på den Köpenhamnsresan så det var många som fick sig en riktig överraskning där.
Igår bjöd D på en ny smörrebrödsmix.
Oj, så många härliga minnen som poppade upp under tiden jag filade på det här inlägget.

8 kommentarer:

 1. Underbara minnen är härligt att ha i akrivet som man kan plocka fram ibland och tänka tillbaka på. Oftast, som du här, kommer de upp spontant och man spinner lätt vidare i tankarna. Kan ibland sitta och bläddra i våra gamla album och minnas vårt bröllop 1992, alla resor vi gjort, innan tiden med internet och mobiler och det är lätt att försjunka i tankar kring skillnader då och nu.
  Smörrebrödsmixen ser god ut fast det ä kanske lite konstigt att skriva för jag ser inte riktigt vad det är där på tallriken. Tycker att det som ligger under paprikaskivan ser ut som prickig korv men tror inte att det är korv och under rödbetorna med kapris syns något som är panerat.. Ser smakligt ut fast jag vet inte riktigt vad det är jag tittar på. Ett bevis på att Smörrebröd inte är en rätt som vi här hemma någonsin haft på bordet :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt att försjunka i "då-och-nu-tankar" ibland.
   Smörrebröd kan ju varieras i det oändliga. Just dessa innehöll vegetarisk salami och panerad rödspätta med rödbetor och kapris. Allt vilande på grovt mörkt bröd.Till detta massor av grönsaker så klart.

   Radera
 2. "Walking Memory Lane" som maken brukar säga är ofta så otroligt roligt! Ungefär som att titta i gamla fotoalbum och återuppleva olika platser man varit på. Gillar man vegetarisk mat är tallriken med din "lördagsgodis" ju perfekt. Själv hade jag nog valt dansk leverpastej och rostbiff med den speciella danska remouladsåsen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt att titta i backspegeln.
   Innan min vegetariska period så hade jag nog oxå valt som dig.

   Radera
 3. Vilken härlig överraskning de måste ha fått! Du är bestämt en riktig romantiker.

  Mannen min friade på min 40-årsdag, han är ingen romantiker, det var lite mer att "alla har ju pratat om det så...". Så den 17 februari räknar vi som förlovningsdag. Vi gifte oss sedan på Emma-dagen samma år, exakt 21 år på dagen efter att vi hade träffats för första gången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hade tänkt ut det där väldigt väl och det var viktigt för mig att hennes barn var med. Sen finns det förstås andra varianter av frierier som oxå går hem kan jag konstatera. Vi har båda hittat rätt.

   Radera
 4. Era smörrebröd ser alltid så himla goda ut! Det där med att få inspiration till mat på resor känner jag igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig att ni tagit med er många spännande maträtter från era resor.

   Radera