Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 10 november 2016

Kaos som kaos

Stockholm har sitt värsta snökaos  i november på 111 år. Här på Getingstorp har vi hittills klarat oss lindrigare undan. Det enda kaos som smyger sig på här är Trumps seger i presidentvalet. Det kan jag ju dessutom enkelt välja bort genom att bara slå av TV:n.  Gårdagen gjorde mig rätt matt efter att ha  följt presidentvalet och dess efterdyningar mellan kl. 04.00 -- 23.00. Jag har aldrig varit någon USA-fan och detta förändrades på intet sätt av det jag fick mig till livs under gårdagen. Det ska dock bli intressant att följa fortsättningen.
D har satt upp marschallhållare längs gången från
grinden. Snart lyser där vackert i vinterkvällen.

10 kommentarer:

 1. Liksom du tillbringade jag gårdagen framför TV apparaten. Jag har fortfarande inte riktigt tagit in att den person som en del media beskriver som narcissist har blivit överbefälhavare för världens stormakt. Att han inte är sund kan nog vem som helt se, samvetet som för de flesta människor slår till om man överskrider gränser finns inte hos denna man. Om det sedan är narcissism eller annan personlighetsstörning saknar egentligen betydelse.

  I vår globala värld är vi numera så tätt sammanlänkade, 2008 utlöste oansvariga banker i USA en världsomfattande ekonomisk kris så det som händer "over there" drabbar hela världen.

  Han hotar med att dra sig ur Parisavtalet och då kan vi nog ge upp hoppet om att någonsin kunna hejda klimatkrisen men vi kommer alla att få vara med och betala de skador och kostnader som ett varmare klimat innebär.

  SvaraRadera
 2. Ja, nog är han en märklig man. Dessvärre oxå obehaglig med tanke på de olika personligheter han visar upp. Hans vinnartal var ju en bjärt kontrast till hans många kampanjtal.
  Nu är han tack och lov inte enväldig och även om Kongressen och HD kommer att domineras av republikaner så kan väl inte alla samtidigt drabbas av hjärnsläpp.

  SvaraRadera
 3. Ja, det tar tid att smälta att Trump vann över Clinton. Man kan ju hoppas på att uttrycket "mycket snack och lite verkstad" kommer att gälla de närmaste fyra åren. Just i Trumps fall hoppas jag det innerligt. Har hittat den här länken hos en bloggare http://denamerikanskavreden.story.aftonbladet.se/. Väl värt att läsa det välskrivna reportaget. Man fick liksom lite mera kött på benen om man säger så.

  Vad gäller snöeländet så har ni verkligen klarat är bra. Här var det uppehåll och till och med till klockan 15:00, sedan började det snöa igen - SUCK! Å då hade vi grävt fram bilen under förmiddagen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra reportage. "Den amerikanska drömmen", mera drömlik än nånsin.

   Snöeländet får ni hållas med i storstan, här nöjer vi oss med mindre. Det gäller att veta var man ställt bilen så att man inte gräver i onödan.

   Radera
 4. Här har vi bara lite pudersnö och det räcker gott och väl för oss!
  Ja inte blir USA mer lockande med den mannen bakom spakarna. Dessutom har han ju både senat och kongress med/bakom sig! Huvaligen som norrlänningarna säger!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tydligen nollåttorna som drabbats värst av snöeländet och när dom dessutom saknar beredskap för nåt dylikt så är förstås kaoset ett faktum.

   Ja, huvaligen! Vi får väl se vad som händer när presidentvardagen inträder för denna märkliga och kluvna figur.

   Radera
 5. Jag försöker också välja bort att tänka på Trump, vilket tyvärr inte trollar bort honom ... Ett mycket obehagligt val av ledare, som gör att man också börjar undra över alla dessa miljoner som faktiskt lagt sin röst på honom. Skrämmande ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det obehagligt och visst undrar man. De som lagt sin röst på honom är förstås missnöjda med det nuvarande etablissemanget, men kanske fram för allt missnöjda med sin egen livssituation. Missnöje är en stark drivkraft, men ack så destruktiv.

   Radera
 6. Ja, visst ska det bli intressant att se vad som händer nu...vi kan ju bara hoppas att det blir lite mer president och mindre pajas över den käre Mr Trump...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanske hinner verkligheten även ikapp honom. Om han nu klara att konfronteras med den. Det blir spännande att se vilken av hans många personligheter som tar sig an presidentrollen.

   Radera