Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 9 november 2016

Väntan är över

Inte efterlängtat, men vackert ändå.
Märk väl att jag skriver väntan, inte längtan. Igår kom den även här, den första snön.

PS Vad värre är, Donald Trump  går som tåget i det amerikanska presidentvalet, f f a på landsbygden och det där som få förståsigpåare verkar ha insett är på väg att hända. Donald Trump kan vara USA:s nästa president. Skulle det bli så har väl amerikanarna fått den president de förtjänar, men den övriga världen då. Förtjänar vi detta? Jag bara undrar. Först kommer snön och så kommer Donald Trump; en olycka kommer sällan ensam. Just nu är ställningen Clinton 209 - Trump 232 och jag har bloggat färdigt för stunden.

10 kommentarer:

 1. ...and counting...tyvärr. Här närmar sig klockan eftermiddag och jag har följt valet under hela tiden eftersom det är lite enklare dagtid och det som inte skulle kunna hända har i princip hänt nu. Det känns som om alla tror att det är klart. Nu är det väl bara ett mindre mirakel som kan förhindra denne man från att inte vita huset...

  SvaraRadera
  Svar
  1. 215-247 just nu så nog behövs det mirakel alltid.

   Radera
 2. Chockartat att vakna idag. Först låg husbåten helt snett (massor av blötsnö som hamnat på ena halvan av båten, haha) och sen... inte lika lättåtgärdat: Trump. Det är ju inte klart ännu, men ... Vad händer med Trump som president? I världen? Med ekonomin? För alla människor? Oroligt känns det ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, husbåten kan ni ju åtgärda, men Trump får vi hoppas andra kan hantera Han kanske själv nu börjar fundera över hur han ska genomföra sina "löften", så som muren mot Mexico, deportation av papperslösa, uppsagda handelsavtal etc. Visst känns det oroligt.

   Radera
 3. Snö känns så främmande här ifrån södra Spanien.
  Ja, Trump blir presedent. Vart är världen på väg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tro att det är skönt att se detta vita främmande på tryggt avstånd.
   Trump ja, en riktig käftsmäll till etablissemanget är väl det bästa som kan sägas om denna händelse.

   Radera
 4. Måste medge att jag är tacksam att slippa snön även om det kan vara vackert med orörd snö som glittrar av solen, om och när solen nu har lust att visa sig under vintermånaderna.
  Jaha, då var det klart, USA har en ny president vald av folket. Ska bli intressant att se hur det hela kommer att fortgå, han är ju dock ingen diktator som vissa länder har utan måste ha stöd från kongressen om jag förstått det hela rätt, vilket jag hoppas. Ingen idé att fundera på om Clinton vore ett bättre val, nu är det bara att acceptera faktum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att hitta nåt försonligt i det mesta, så oxå i snö även om jag inte gillar den längre.

   Inte lätt däremot att hitta nåt försonligt i Trump, men nu är läget som det är och det får alla göra det bästa av. Tonen har oxå redan blivit försonligare från huvudpersonen själv. Han kanske känner att det är upp till bevis nu.

   Radera
 5. Vad gäller snön så kan vi väl leva med den, även om det var på gränsen här i huvudstaden idag. Men kan vi leva med Trump. Inte att vi har nå't val - varken med vädret eller Trump, men ändå...
  Vart är världen på väg??? Har sagt det några gånger det senaste året. Säger det igen idag...

  PS. Ser precis att Lena i Wales tänker samma sak. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstått att ni har det besvärligare än här med snön, men om 5 månader är den på väg bort.

   Trump tinar väl inte bort förrän om 4 år. Han blir förhoppningsvis snart varse vad han lovat under valkampanjen och i segertalet. Han kommer att få det "svettigt" och kommer förhoppningsvis att omge sig med kloka och kompetenta medarbetare. Men, visst känns det knepigt med en man med så många personligheter på en sådan position.

   Radera