Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 17 november 2016

November - inte bara mörk och grå

November är en månad som de flesta av oss beskriver som mörk och grå. Så även jag, senast igår. Så trevligt att då en dag som denna kunna få se november visa upp sig från en annan sida, med ljusblå himmel och flödande sol. Så mycket bättre allt känns en dag som denna. Inte konstigt att jag ofta berör vädret i mina inlägg.
 Att i november se solen smeka gäststugans
gavel är en njutning för mig.


Solen lyser upp fälten ända
bort till Kilsbergen.

Under löven i den hitersta odlingsbänken
 kvarblir palsternackorna i vinter. Ett test av D.

10 kommentarer:

 1. Att solen påverkar våra sinnen på ett positivt sätt är ju uppenbart. Att inte se solen på flera veckor kan nog göra de flesta mer eller mindre nedstämda. Då gäller det att ta tillvara på dagar som dessa då november som du skriver, ofta är mörk och grå.
  Är själv otroligt tacksam över att ha fått uppleva de där mörka, kalla, grå, slaskiga och i mitt tycke trista vintermånaderna. Det gör ju att jag så mycket mer uppskattar att slippa dem, något som de som är födda i ett behagligt klimat tar som självklart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra om vi människor oxå lär oss att uppskatta det där enkla, det där självklara. Det finns så mycket att vara tacksam för som vi över huvud taget aldrig reflekterar över.

   Radera
 2. Åh, en dag som den du haft idag kan ju vara helt underbar. Särskilt om man hittar en solfläck att sitta i med en filt och något varmt.

  Palsternackorna kommer att må finfint där, särskilt om ni får snö som isolerar. Jag hade missat dra upp några ett år och nästa år växte de på som sjutton och började därefter blomma så jag fick alldeles egna fröer. Dem tar man tacksamt emot. Jäklans, ditt kuvert står kvar här! Det har varit så otroligt mycket senaste tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En härlig dag även om jag måste välja bort utesittande vid den här årstiden numera. Men, jag kan njuta oxå från insidan.

   Jag ska genast ge dina uppmuntrande besked om palsternackorna till D. Kuvertet kommer när det kommer, jag är lugn därvidlag. First things first.

   Radera
 3. Välkommen till gänget! Fast du var först ut med soliga bilder:-) Jag följde bara i dina fotspår under dagen. Vilken helt underbar novemberdag. Nästan så man fick vårkänslor när det var 5,1 plusgrader ute. Mera sån't, tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårkänslor i november, absolut mera sånt.

   Radera
 4. Svar: Precis som dom du såg på sista bilden i mitt inlägg idag;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! Sova bland molnen alltså.

   Radera
 5. Plötsligt blev november riktigt trevlig!

  SvaraRadera