Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 16 november 2016

Första snön - ett minne blott

Vinterträdgård rubricerade jag mitt senaste inlägg, men den rubriken är inte gångbar idag. All snö är nämligen borta som du ser på bilderna här nedan. Jag som inte gillar snö numera ska inte klaga, men jag hoppas i alla fall på lite vitt. Om inte annat så för ljusets och stämningens skull.
Snöfritt igen.

Åter till novembergrått.

Växthuset lyser upp i alla väder.

12 kommentarer:

 1. Stort GRATTIS! Ni har kommit betydligt längre än 08. Här är det ungefär 10 centimeter kvar skulle jag tro. Jag hatar snö, is och halka, så för mig får det vita gärna försvinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att vischan ibland kommer längre än 08. Du har väl broddar eller icebugs så att du inte halkar/ramlar och skadar dig.

   Radera
 2. Vi har fortfarande snö, men den är väääldigt blöt om man säger så ... Just det här blöta är ganska trist måste jag säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det här blöööta mellanläget är ju det tristaste.

   Radera
 3. Fast jag tycker ju att om det nu prompt ska vara vinter så ska det vara vitt och några minusgrader. Rent och vitt. Inte för kallt. Några minus utan snö är bara grått och trist och helt värdelöst, man kan inte ens åka pulka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så där tycker oxå jag att det ska vara även om pulkaåkningen numera är ett minne blott.

   Radera
 4. Men snart är det vitt igen och så töar det och blir halt, slaskigt och grått innan det hela börjar om igen och snön ligger åter som ett vitt täcker runt Getingstorp :-D

  SvaraRadera
 5. Jag föredrar helt snöfritt, men det blir mörkare och gråare - det är bara att erkänna!
  Det var verkligen bara spel mot ett mål i gårdagens match, vilket gladde oss! Det finns alltid två sidor av samma mynt! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snöfritt, men ändå ljust skulle inte vara dumt. Men, det blir nog svårt att få till den här årstiden.
   Nu råkasr Örebro bara vara mitt geografiskt närmaste SHL-lag så jag tar överkörningen med jämnmod. MoDo är mitt hockeylag, men för dom går det ju ännu sämre just nu.

   Radera
 6. Jag tillhör nog de som hellre ser lite snö på marken än det där smutsgrå som det blir när snön slaskar bort. November blir definitivt trevligare med snötäckt mark.

  SvaraRadera
 7. Ok då, lite snö på marken, november - mars. Då bestämmer vi det.

  SvaraRadera