Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 15 november 2016

Vinterträdgård


Vid den här tiden på året brukar D börja vinterinreda trädgården. Inget undantag i år vilket inneburit att  den gångna helgen ägnats just åt detta. Bjuder på ett antal bilder där du ser hur det börjat. Till advent dyker det förstås upp mera där ute. Och här inne så klart.
Bra med ljuspunkter så att
Tomten hittar på Julafton.

Måltid här blir det om så där
ett halvår.

Till dess får jag nöja mig med längtan.


Lyktstolparna ska förstås oxå
prydas.Som sagt.

Växthuset är inbjudande även
vintertid.

Blomlådan på gäststugan
byter skepnad på vintern.

Ett välkomnande ute på trappan.
Portalen byter oxå om till
vinterskrud.

12 kommentarer:

 1. Väldigt trevliga dekorationer som utan tvekan höjer stämningen några grader! Jag gör inget av det där, är obegåvad som få när det gäller allt som handlar om pyssel och dekorationer men jag borde nog testa någon gång för jag tycker ju att det är vackert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. D:s kreativitet spänner även över detta område så jag är bortskämd med allt detta vackra när vintern kommer.

   Radera
 2. Så stämningsfullt och vackert D pyntat upp trädgården och växthuset !
  Allt gott till er !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tycker om att se alla dessa "installationer" i trädgården.

   Radera
 3. Jag är väldigt dålig på allt sådant där, och när jag ser hur trevligt det blir så tänker jag alltid att "nästa år ska jag...", men jag misstänker att jag får nöja mig med att titta på ert pynt då också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem vet, nästa år så kanske du är igång. Annars är du alltid välkommen att titta här.

   Radera
 4. Precis som Marina så är vi också dåliga på allt vad pyssel och pynt heter. Man måste nog tycka om att göra sådana installationer, gilla att titta på dom och sedan orka med att ta ned allt igen också. Å D och du älskar ju sådant. Så perfekt för er ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det väl så att man måste gilla att pynta för att det ska bli av. Och som du påpekar, D och jag gillar ju att ha pynt och mys omkring oss.

   Radera
 5. Ris och material från skogen är bästa pyntet. Det behövs inget mer. Trevligt att använda växthuset lite på vintern också så det inte bara blir förvaringsplats.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så att naturen själv bjuder på det bästa pyntet. Så länge inte värsta kylan slagit till så är växthuset en skön plats att tillbringa en stund i vilket D brukar göra då och då¨under vintern.
   Ha de gott!

   Radera
 6. Väldigt fina juldekorationer som förhöjer stämningen en hel del. För oss blir det ingen jul alls i år då vi åker till Borneo om knappt två veckor. Fast vi brukar inte pynta så mycket men lilla julgranen liksom små tomtar och ljusstakar åker normalt fram och maken står för julmat och gör pepparkaksdeg som jag sen får forma och passa så de inte blir brända :-) Men som sagt, i år blir det ingen jul, iallafall inte här hemma. Vi kommer att vara borta två månader i landet långt därborta med temperaturer som aldrig sjunker under 23 (på natten) men det regnar en hel del, det är ju i stort sett bara regnskog i Sarawak där vi ska vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Två månader på Borneo med de temperaturerna torde innebära att ni inte kommer att sakna vare sig julmat eller pepparkakor.

   Radera