Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 21 december 2016

Årets kortaste dag

Bildresultat för framtidstro
En sådan ser jag gärna fram emot.

Igår påstod jag att Vintersolståndet inföll. Fel av mig, det är idag. Gårdagens rubrik "Mot ljusare tider" hade alltså passat bättre idag på årets mörkaste dag. Att ha detta som rubrik idag tog dock emot då en sådan inte innehåller något av den framtidstro som jag vill känna idag. Och alla andra dagar.

Var det då någon som upptäckte att jag låg lite före min tid igår? Jo, min uppmärksamma bloggkompis BP som ofta ser lite mera än vi andra. Tack vare hennes uppmärksamhet så fick jag oxå något att skriva om idag. Bloggfoder kan finnas där du minst anar det. Tack BP!

15 kommentarer:

 1. Nu är det snart jul och vi går dessutom mot mer ljusare tider!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! En kort dag kan oxå vara en fin dag.

   Radera
 2. BP är alltid uppmärksam ;) Och ljusare tider ser vi fram emot! :)

  SvaraRadera
 3. Hahaha! Tackar för den fina bilden, dina tankar, dina komplimanger och länken. Rodnar ;-)
  Å som sagt - jag gillar skarpt när du är före din tid, då kan jag vara glad och få ett leende på läpparna två dagar i rad:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra, då är allt som det ska vara.

   Radera
 4. Ja, så kan det gå... Jag gjorde ungefär samma sak, fast jag påstod att det var fjärde advent en dag för tidigt, och gissa vem som upptäckte det!?

  SvaraRadera
 5. Ha en riktigt härlig julhelg!

  SvaraRadera
 6. Det är lätt att tänka fel och att missa exakt dag för vintersolståndet är du nog inte ensam om. Själv var jag helt ute och cyklade igår då jag under hela dagen var tvärsäker på att det var torsdag och julafton i övermorgon. När jag insåg att jag tänkt fel så fick vi iallafall en dag tillgodo och jobbarna i lägenheten två arbetsdagar till ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kan ett feltänk bli helt rätt.

   Radera
 7. Tänk så rätt ett feltänk kan bli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du ser. Inte konstigt att det blir fel här ibland.

   Radera