Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 20 december 2016

Mot ljusare tider

Bildresultat för ljusare tider
 Det budskapet gillar jag, om än lite tillspetsat. 
Men, inte mig emot.
Vintersolståndet idag, vilket innebär att vi nu går ljusare tider till mötes. Så påtagligt kommer det kanske inte att märkas så här på direkten, men bara vetskapen och känslan räcker just nu långt för min del.

14 kommentarer:

 1. Underbar skylt! Och visst kan det vara så att bara vetskapen om de kommande ljusare tiderna hjälper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland behövs inte mera för att tillvaron ska te sig hoppfullare.

   Radera
 2. Älskar skylten:-) Å som vanligt är du före din tid eller åtminstone ute i god tid, då vintersolståndet inte inträffar förrän i morgon. Men vet du vad - jag har inte det minsta emot att du är tidigt ute, absolut inte;-)
  Efter två soliga dagar ville det nämligen inte ens bli ljus här idag. Okej, jag gillar sju plusgrader och att isrinken på parkeringen är så gott som borta, men att gå i dvala en hel dag är liksom inte min grej - heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å som vanligt uppmärksammar du när jag är snett ute. Då kanske jag hoppar morgondagens inlägg, vad nu det kunde blivit.

   Radera
  2. Du var inte alls snett ute, utan du gjorde min dag:-) Ja, jag blev såååååå glad över ditt inlägg att jag till och med länkade till dig i mitt inlägg ikväll!
   Å du hoppar INTE ALLS morgondagens inlägg. Du kommer alltid på nå't. Tycker att Ozzy - förlåt Osborne har blivit lite åsidosatt nu ett tag. Å han levererar ju alltid bloggfoder, för han är ju sååååå söt:-)

   Förresten visa Sigge den här. https://www.youtube.com/watch?v=tNhFAiFzgl8 . Tror han kommer skratta ihjäl sig, eller så är det du som ler:-) Simon's cat har fler filmer på youTube. Ganska skoj faktiskt!

   PS. Om du inte bloggar imorgon så känner jag mig som en besservisser, skäms och känner mig skyldig. Å det vill du väl inte;-) Kram! DS.

   Radera
  3. D gav Osborne sitt julbad i kväll så det vore ju nåt att uppmärksamma, men jag glömde att ta nåt foto.
   Du behöver inte tänka att jag på något sätt tar illa vid mig av att du är uppmärksam när jag ligger lite i otakt med tiden. Vi får se vad morgondagen bjuder.

   Både Sigge och jag förnekar bestämt att han har några likheter med Simon´s cat.

   Radera
  4. Hahaha - Inga likheter mellan Sigge och Simon's cat. Sa ju att Sigge skulle skratta ihjäl sig!!! Men det gjorde uppenbarligen varken Sigge eller du... Men medge att det var ett bra försök från min sida. Men som maken min brukar säga "humour doesn't travel" ;-) Å det gjorde den inte. 1-0 till maken alltså...

   Radera
  5. "humour doesn't travel" Bra uttryckt av maken, 1-0 till honom. Men kanske med ett tillägg så det blir "humour doesn't always travel", för ibland så....

   Radera
 3. Den skylten inger hopp vilket vi behöver ha ett överskott av i vår oroliga värld. Våldet gör sig påmint överallt i världen.

  Vintersolståndet är efterlängtat och snart börjar minuterna ticka på - fördel ljuset.

  SvaraRadera
 4. Jag greppar alla halmstrån som dyker upp.

  SvaraRadera
 5. Och för att fira det så skiner äntligen solen här! ÄNTLIGEN lite värme.

  SvaraRadera
 6. Så välförtjänt då jag förstått att ni haft det bistert på sistone.

  SvaraRadera
 7. Ett härligt budskap och alltid lika skönt när det vänder, om än det går sakta så går det åt rätt håll. Inget vi märker av så nära ekvatorn, här går solen upp nästan samma tid som den går ned, 06.30 / 18.30.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi befinner oss på många sätt i skilda världar.

   Radera