Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 18 december 2016

En ljuvlig gryta

Idag behövde jag inte leta fram nåt recept till middagen. D bjöd på en gryta helt efter eget huvud. Den smakade utsökt. Den innehöll Quorn, ugnsrostad potatis, purjolök, paprika,  trattkantareller,  ädelost, ugnsrostade tomater, sockerärter och timjan. Timjan direkt inplockat från trädgården.
D:s söndagsgryta.

10 kommentarer:

 1. Vad bra att du vaknade = la upp ett inlägg. Blev lite orolig där en stund;) Å snart kan du öppna Sveriges matblogg - typ "D:s vegetariska matplock" eller nå't sånt;-) Rätten var helt i min smak igen (undantag quorn,som jag liksom keso klassar som gummikulor).

  Å du - ni som äter vegetariskt - det här kanske är nå't för dig/er: https://justnujusthar.com/. Tjejen är visserligen inte vegetarian, men hon har precis som ni odlingar året om och till och med egna höns. Annette och hennes familj lever ungefär som ni - fast i Roslgen då. Tror du skulle gilla hennes idéer och fantastiska foton. Berätta gärna vad du tyckte om tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igår var det lite extra trögt, därav ett sent inlägg. Nej, matbloggsvärlden ska jag inte ge mig in i, men det är bra att den finns.
   Gummikulor tycker jag om tofu, men quorn är helt ok.

   Tack för tipset. Det verkar vara en tjej med många strängar på sin lyra. Kanske lite för många för att jag ska hänga med Jag följer den en tid så får jag se om jag "fastnar".

   Radera
 2. Det där lät riktigt gott! Vi trodde vi skulle äta gryta från kylen igår, men det blev mat med vänner på den asiatiska kedjan Pong istället. Alltid gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var gott. Pong har jag aldrig hört talas om, men så är jag heller aldrig ute i restaurangvärlden. Efter att ha googlat jag nu vad Pong är.

   Radera
 3. Det låter som vanligt jättegott! Älskar alla små tips och idéer som jag kan plocka upp hos dig när det handlar om vegetariska alternativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var som vanligt jättegott. Det finns idag massor av vegetariska alternativ. Kul att oxå jag kan bidra.

   Radera
 4. Lyxmiddag varje dag. Det är livskvalité. Gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag, jag griper de tillfällen till lyx som bjuds.

   Radera
 5. Det är härligt när man kan plocka från trädgården även om det är vinter! Vardagslyx, på något sätt. Eller nej, vardagsrikedom tycker jag passar bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt, vardagsrikedom är ett bättre uttryck.

   Radera