Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 19 december 2016

Snuvad

Inte mycket minner om att Julafton är
bara fem dagar bort.
För en vecka sedan såg det ut så här på Getingstorp och jag såg fram emot en vacker julhelg med en lämplig dos snö. Det kan jag glömma nu då snön är borta och det förutspås fortsatt mildväder.

Nej, det här är ingen klagovisa utan bara ett konstaterande. Jag gillar ju inte snö och kyla eftersom min sargade lekamen blir extra besvärlig då. Det är inget jag önskar då den sedan några dagar redan är mycket bångstyrigare än vanligt. Det räcker bra så. Korta blogginlägg, där går gränsen för vad jag mäktar med just nu.

Tomten får det i a f lätt att ta
sig genom skogen.

8 kommentarer:

 1. Ingen släde med medar för tomten i år alltså - det får alltså bli hjul på jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller jul på hjul om man så vill.

   Radera
 2. Ledsen att din kropp trilskas mera än vanligt - dålig tajming med tanke att julen står för dörren. Hoppas verkligen att din lekamen "skärper sig" till festligheterna som ni ju har planerat!

  Här har det varit två härligt soliga dagar med plusgrader. Men det har inte räckt med att få bort all snö än mindre allt is på gatorna. Bara att komma in i bilen via en skridskobana är inte det lättaste. Å med Icebugs går det inte köra... Stackars grannen har gått omkull två gånger de senaste dagarna. Själv har jag klarat mig - peppar, peppar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag säger till kroppen att "skärpa sig", men den lyssnar inte på det örat.

   Ta det försiktigt där ute, alltför många går omkull i dessa dagar.

   Radera
 3. Är det inte typiskt! När det vankas festligheter så ska kropoen få för sig en massa dumheter!

  Läget är ju som det är och ni kommer nog att få en fin julhelg ändå. Och korta texter är bra, vi är alldeles för många som antagligen skriver alldeles för många ord som folk i alla fall bara skummar igenom!

  Hoppas på snar bättring, din kropp borde verkligen lära sig att lyssna på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, lite surt känns det nu när julen nalkas och ska firas med både "stora" och "lilla" familjen här på Getingstorp.
   Numera är det oxå så lite som behöver tillstöta för att jag ska bli helt ur gängorna.
   Jag får väl ta ett allvarligt snack med kroppen igen.

   Radera
 4. Ingen vit vinter alltså men mindre smärta. Fast det låter inte kul alls att det är värre än vanligt och kroppen bråkar nu när julen står för dörren och nära och kära ska komma på besök. Ännu är det iallafall några dagar kvar så jag håller mina tummar och hoppas på bättring. Att det blir korta inlägg tycker jag inte gör något alls. Har lite svårt för när vissa skriver mycket text och lägger ut en mångfald av bilder, som Emma skriver blir det lätt att man då inte läser allt. Tycker Getingstorp ser riktigt gemytligt ut med eller utan snö även om träden är kala så är gräset grönt :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen vi jul i alla fall. Vintern varar ju lite längre så det kanske händer nåt på andra sidan årsskiftet. Jag får försöka hålla mig väl med den kropp jag har och hoppas på lite lindring i julklapp.

   Korta inlägg är att föredra för, som du skriver, då läser man allt. Annars blir det lätt att man skummar igenom texten. Ibland syndar dock även jag och blir långrandig, men det må väl vara mig förlåtet.

   Trots avsaknaden av snö så har vi ändå lyckats bra med att skapa julstämning här på Getingstorp.

   Radera