Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 17 december 2016

Välkommen till bords!

En utsökt fredagmiddag.

Harissahalloumi med rostade morötter  bjöd D på till middag igår. Som så ofta en nyhet. Men, nyheten var ändå bekant för mig då det var jag som hade plockat fram receptet. 

Eftersom D står för alla sysslor här på Getingstorp, inte minst all mathållning, så försöker vi ändå att på något sätt fördela sysslorna så att även jag blir delaktig. När det gäller mathållningen så har det fallit på min lott att försöka hitta recept till maträtter som D sedan lagar. Eftersom jag har rätt bra koll på vad som finns "i ladorna" här på Getingstorp så utgår jag ofta från några givna basingredienser när jag ger mig ut på receptjakt. Den här receptjakten är faktiskt en rätt kul syssla som kommit att ingå i mina dagliga rutiner. Att jaktlyckan alltid är god möjliggörs av att det på internet finns en ocean att ösa ur.

Även om jag plockat fram recepten så är det inte alltid jag känner igen det som sedan serveras på tallriken eftersom det inte sällan är så att D skapar rätterna med en extra twist då hennes kreativa sida aldrig sover. Därför är det alltid med ett visst mått av förväntansfull spänning som jag sätter mig till bords.

10 kommentarer:

 1. Ser verkligen gott ut! Bra fördelning av mathålningen.
  Ha en skön lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fördelningen bygger på devisen "av var och en efter förmåga".
   Ha de gott!

   Radera
 2. Som du säger - utseendet av D:s tallrik har inte mycket gemensamt med den på ICA:s hemsida. D:s tallrik ser betydligt mera tilltalande ut tycker jag. Gillar förresten hela rätten, då Halloumi är en av mina/våra favo ostar. Halloumi måste vara den mest "flexibla" ingrediensen som finns. Den kan man ju tillaga i hur många varianter som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Framföres till kocken. Håller helt med dig beträffande halloumi.

   Radera
 3. Vilken härlig fördelning! Jag skulle också vilja ha en D som kunde förverkliga de idéer jag får ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har hittat en bra fördelning och på så sätt blir oxå små insatser värdefulla. Alla borde få ha en D som förverkligar idéer.

   Radera
 4. Den fredagsmiddagen är en fröjd för ögat och med all säkerhet även väldigt smaklig. Låter som en bra fördelning att du hittar recepeten som sen D gör med vad hon tror är bäst och ni blir båda nöjda. Här har vi ätit ganska så enformigt sen vi började laga egen mat, lite svårt att hitta det där "rätta" men tids nog faller säkert bitarna på plats. Vad jag saknar här är riktigt grovt bröd och youghurt till frukost, här äter man ju mest nudlar både morgon och kväll ;-) Finns alltid något man saknar när man är borta från hemmaplan men man får ta seden dit man kommer. Fast nudlar till frukost kommer jag aldrig att äta :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att det tar tid att oxå hitta sin egen mathållning när man som ni för en tid ska leva i en helt annan del av världen. Just nu har ni ju fullt upp med så mycket så ni kanske får "stå ut med" enformig mathållning en tid. Tids nog hittar ni rätt och kommer inte ens att sakna vad ni har på hemmaplan. Inte heller jag skulle äta nudlar till frukost.

   Radera
 5. Det där med att hitta recept är inte så lätt, trots alla säktjänster och tips. Finns mycket skräp. Men internet innehåller verkligen en guldskatt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, det har dykt upp en uppsjö receptsajter, men skräpet sållas lätt bort.

   Radera