Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 29 december 2016

Fortsatt lycka

Jag fortsätter att  surfa på vågen av gårdagens inlägg. För övrigt så pågår planering för Nyårsafton som traditionsenligt firas här på Getingstorp med barn och barnbarn.
Sara på Julafton.

16 kommentarer:

 1. Så om två dagar möts "lilla familjen" på Getingstorp igen. Jättekul! Å med tanke på Nyårsafton som undrar jag om ni fyrar av några raketer (troligen inte) och vilken mat du hr valt och D har lagat. Ser mycket framemot rapportering från er nyårsfirande:-)
  a
  PS. Ska du som mång andra i vår "bloggkrets" lägga upp en krönika/årssummering? Jag tänker inte göra det. Å jag tror att du ockå avstår, men jag har kanske fel;-) DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja,på Nyårsafton är det dags för "lilla familjen" igen. Inga raketer här. Vi är inga"fyrverkerimänniskor, men f f a är det av hänsyn till och omtanke om Nelson, Osborne och Sigge och även grannskapets husdjur. Maträtterna är utvalda och bygger på huvudingredienserna, hummer och torsk.

   PS. Du har helt rätt, ingen årskrönika här. Jag har fullt upp med att se nu och framåt. Vill jag titta i backspegeln så gör jag det om och när "andan faller på".

   Radera
 2. Det tycker jag att du gör du rätt i :-D Så imorgon, Nyårsafton blir det fullt i huset igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag passar på att"suga på de goa karamellerna extra länge. Nyårsafton är det dags för "fullt hus" igen. Dock har det kommit oroande förkylningsrapporter från en familjegren så kanske blir vi en reducerad skara. Vi tar inga risker med att flera, särskilt Sara nu, smittas. Blir vi inte planerade åtta personer så blir vi fyra till bords. Nyårssupén är bestämd.

   Radera
 3. Jag önskar en riktigt angenäm nyårsafton med hela familjen och med all säkerhet en fantastisk supé tillagad av mästerkocken som är din fru.

  Gott Nytt År !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Sedan några år tillbaka så brukar herrarna stå för nyårssupén, men då en av kockarna däckats av förkylning så får nog D rycka in som back-up i år vilket förstås borgar för en fantastisk supé.
   En angenäm Nyårsafton och ett riktigt Gott Nytt År tillönskas er på Hagtorpet!

   Radera
 4. Jag satt och letade efter mitt inlägg som jag skrev i går och tänkte att jag måste ha glömt trycka på knappen. Sedan såg jag att det var ju ett nytt inlägg men med det vackra fotot igen! Haha! Jag är så himla trött i skallen just nu.

  Vet du vad! I går var jag en sväng till frisören och även till postkontoret, de ligger nästan vägg i vägg. Så frökuvertet till er är på gång! Jag hoppas nu att brevbärarna åt ditt håll är bättre än den vi har för den skulle jag behöva prata lite med, förklara hans arbetsuppgifter, typ. :)

  Gott Nytt År! passar jag å att önska dig men vi skriver kanske våra inlägg i morgon med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursäkta att jag förvillar dig. Låt skallen vila lite så blir det genast bättre.

   Tack snälla du för att du skickar frön till oss. D kommer att bli överlycklig när brevet kommer för då börjar ju den nya odlingssäsongen på riktigt.
   Tyvärr är postgången även här bristfällig, blivit än sämre med Postnord, men vi tror på att den här sändningen kommer fram i god ordning. Jag meddelar mig när den kommit.

   Jag önskar oxå dig och det dina ett riktigt Gott Nytt År!

   Radera
 5. En fantastiskt fin bild på att ett mirakel snart ska se dagens ljus! Jag önskar dig och din familj ett fint 2017! Nyårskram

  SvaraRadera
 6. Bloggtorka idag? Hoppas du mår bra! Är så himla bortskämd med dagliga inlägg från dig. Om de - inläggen alltså - inte dyker upp börjar jag alltid bli lite orolig, speciellt då du skrivit att du inte är helt "fit for fight" just nu. Men du kommenterar ju, så oron är säkert obefogad.

  Om vi inte "hörs" imorgon så önskar jag dig, D och dina fina familj med Nelson, Sigge och Osborne(!) en toppen Nyårsafton och ett Nytt 2017 precis som ni önskar och vill ha det... inklusive gräsklippning för din del ett år till!!! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade så mycket annat att stå i igår så bloggen fick vila, men idag är jag igång igen. Det blir nåt inlägg lite senare idag.

   Det där med gräsklippningen kan bli knepigt, men vi hittar säkert en bra lösning även om inte jag klarar av att svinga mig upp på "stålhästen".

   Tack för vänlig nyårshälsning. Jag önskar dig och maken ett angenämt nyårsfirande och må 2017 innehålla mycket lustfyllt för er. Allt gott!

   Radera
 7. Fin bild liksom familjefotot i förra inlägget! Förstår att du följer med spänning.
  Önskar dig och de dina ett gott nytt 2017!
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Visst är det en härlig familj jag har.
   Gott Nytt År!

   Radera
 8. Kikar in här för att önska ett riktigt Gott Nytt År 2017 och önskar att allt är väl. Ser inga inlägg efter det här men du har förhoppningsvis fullt upp med annat och man behöver ju inte ha ett inlägg varje dag. Ha en fin helg med dina nära och kära!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev inget inlägg igår då annat fick företräde.

   Tack för vänlig hälsning. Jag önskar er ett riktigt Gott Nytt År!

   PS Hoppas att lägenhetsrenoveringen går bra och att ni snart kan flytta in på riktigt och leva ert "vanliga liv".

   Radera