Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 14 december 2016

Julgodis

Som jag tidigare skrivit så händer det nåt nytt varje dag nu inför Jul. D har ständigt nåt nytt på gång. Där ute, inne i huset och inte minst då i köket ju närmare vi kommer Julafton.
På Julafton ska vi ha grötlunch på Getingstorp för "stora familjen" och då blir vi ett 20-tal personer. På Julaftonskvällen samlas "lilla familjen" så då halveras antalet.
Ett vackert hyacintarr. av D.

Ischoklad med cocos och rom.

Ischoklad med havssalt och hasselnötter.

D:s supergoda julgranslimpa.

En Irish coffee kan väl oxå
kallas julgodis.

8 kommentarer:

 1. Ischoklad med cocos och rom låter absolut som ett superbt julgodis. En avslutning på kvällen med en Irish är inte heller så dumt!
  Roligt med familjen på jul och tomtegröt därtill.. Hoppas att allt avlöper som det ska med allt pyssel innan 24 december...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Lite "frosseri" i godsaker blir det allt till jul, men en gång om året känns det helt ok.

   Radera
 2. Hyacintarrangemanget är annorlunda och riktigt fint måste jag säga. Love it! Älskar gör jag också brödet. Har aldrig sett ett julgransbröd förut, bara kräftbröd i ett bageri.

  Ischokladen "fyllningar" var ju minst sagt annorlunda. Även om jag inte äter choklad skulle jag inte kunna stå emot fyllningen havssalt och haseönötter. Din D är så otroligt pysslig och oerhört duktig:-)

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är D nåt utöver det vanliga

  SvaraRadera
 4. Julgranslimpan var imponerande! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Den är dessutom mycket god.

   Radera
 5. Vilka godsaker du frestar med och den där julgranslimpan är riktigt fin och förmodligen väldigt god. Låter härligt med så många gäster till Grötluchen och sen lite färre och kanske mer gemytligt framåt kvällen. Har ingen aning om hur vår julhelg kommer att förflyta men inte blir det en vanligt jul iallafall fast lite julig stämning ska vi nog försöka skapa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser att ni nu har fullt upp med att skapa ett "hem" så det där med julstämningen får väl då komma i andra hand. Nån stämningsskapande snö kan ni förstås inte hoppas på, men nåt julmys får ni säkert till. Julen är förvisso en traditionsrik helg, men allt måste för den skull inte tvunget vara likadant år från år. Allra helst inte om man firar i fjärran land som ni gör. Då kär det läge för nya grepp.

   Radera