Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 16 december 2016

Kontraster

Även om det är vinter och inget odlas ute i trädgården just nu så kan jag alltid hitta nåt som växer på andra platser. I "mitt" köksfönster växer t ex Malabarspenat.
Där ute är det vinter och i mitt köksfönster
frodas Malabarspenaten.

11 kommentarer:

 1. Perfekt att kunna odla inomhus! Förresten: för att hitta gamla inlägg i vår blogg går du ner i sidfoten. Du kan använda sökrutan eller söka via "kategori" eller via år och månad.

  SvaraRadera
 2. Målsättningen är att odla året runt så långt det är möjligt. Det här tipset fick jag via en bloggkompis. Tänk så mycket nytt jag får lära mig via bloggvärlden.

  Tack, jag har förstått att jag kan söka nere i sidfoten på er blogg och där hitta vad jag är ute efter. Det där med att scrolla ända ner till sidfoten är nåt jag ofta inte kommer ihåg att göra.

  SvaraRadera
 3. Vad smart! Blommor är inte riktigt min grej, men att ha lite spenat i fönstren skulle jag mycket väl kunna tänka mig! Tack för tipset. Och som du säger, tänk vad man lär sig, undrar hur jag klarade mig innan jag hittade bloggvärlden ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att jag kunde inspirera dig till lite odling. Bloggvärlden är en ständig källa till vidgad kunskap.

   Radera
 4. Härligt med växter även inomhus och att också ha sådana som man odlar och sen kan äta, inte "bara" att titta på :-) Ser riktigt hemtrevligt ut där i köksfönstret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nära och bra för D att kunna skörda på armlängds avstånd i köket när hon ska laga mat.

   Visst har jag det hemtrevligt i "mitt" fönster. Ni har det lite stökigare "hemma" hos er såg jag på dina bilder på bloggen idag.

   Radera
 5. Trevligt med grönskande grönsaker i fönstret, lika snyggt som vilken krukväxt som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Extra trevligt med en både snygg och välsmakande "krukväxt".

   Radera
 6. Malabarspenat - har jag aldrig hört talas om, tills nu då. Läste länken och jag tycker det är toppen att "uppfinnaren" av spenaten gav sticklingar till Mästergrön för odling i större skala. Sådant gillas!
  Smakar den som "vanlig" spenat?

  PS. Vi har en Shiso (https://1tess.wordpress.com/2010/06/22/shiso/) här hemma. Köpte den för många, många år sedan på Trädgårdsmässan. Den växer som en galning. Har också delat med mig av sticklingar till massvis av personer. DS.

  SvaraRadera
 7. Verkligen trevligt med nyttiga krukväxter i fönstret. Färska vitaminer året runt är inte dåligt alls!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såna nyttigheter är alltid välkomna.

   Radera