Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 18 januari 2017

Generationsmöte

Nej, rubriken syftar inte på att jag och Liv skulle träffas för första gången igår. Det besöket blev uppskjutet då Liv varit hungrig hela natten och inte sovit. Jag får ge mig till tåls ytterligare någon dag innan jag får träffa henne. 

Rubriken har att göra med den nya Bertazzoni induktionsspis vi köpt och igår fick installerad. Eftersom vi skickade iväg vår förra elspis när den nya levererades så har D lagat mat på vedspisen några dagar. I söndags bjöd hon på en Boeuf bourguignon , vegetarisk så klart. Supergod!

En vedspis från sent 1800-tal vs en induktionsspis av årsmodell 2017, ett generationsmöte.
 Bertazzoni induktionsspis, nykomling i 
köket.

Boeuf bourguignon puttrar
på vedspisen.

14 kommentarer:

 1. Fin ny spis, och intressant att laga mat på vedspisen! :) Den där grytan ser riktigt "köttig" ut haha, fast jag förstår att det inte är kött i den ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Köttig" utan kött, alldeles riktigt.

   Radera
 2. Härligt att den gamla vedspisen finns kvar. På något vis så är den förmodligen ett säkrare kort jämfört med den nya. Så länge den fungerar som den ska så är induktionshällen jättebra, men som sagt, det är mycket troligt att den krånglar innan vedspisen gör det ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det väl så att de gamla beprövade "maskinerna" är driftsäkrare än dagens tekniska underverk, men min känsla är att D kommer att älska den nya spisen oxå.

   Radera
 3. Mitt senaste barnbarn, knappt en månad, ska troligen också få namnet Liv, föräldrarna har inte bestämt sig ännu. Fint namn.
  Härligt med er vedspis, ser så gemytligt ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är Liv ett vackert namn.
   Gammaldags vedspis innebär definitivt hög mysfaktor.

   Radera
 4. Det ena utesluter inte det andra! Att ha gamla beprövade backupper när annat raserar är viktigt. Jag tog ju med mig mitt stormkök från Sverige i somras, har som tur är inte behövt använda det i Spanien än! Hade ju behövt det tidigare och i Sverige användes det ganska flitigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gammalt och modernt, enkelt och avancerat kan mycket väl komplettera varandra. Sedan är det extra kul när det gamla bidrar med lite charm oxå. Stormköket får vi hoppas att vi slipper plocka fram.

   Radera
 5. Himla fyndig rubrik och himla läckra spisar:-) Å vet du vad är roligt. Tills idag hade jag aldrig hört talas om Bertazzoni. Läste ditt inlägg på bussen in till stan. Efter lunchen med kollegan gick vi till en italiensk "cook shop" där hon ville köpa nålar till rullader (som jag inte heller visste att de fanns). Å gissa vilken spis det stod i butiken - en Bertazzoni. Ja, det namnet/den spisen lär jag inte glömma i första hand.

  Boeuf Bourguignon älskar jag. Å just den rätten åt vi i förra veckan på vår (enda vettiga) lokala lunchrestaurang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, ibland får jag till det. Alltid lär vi oss nåt nytt på våra resor i Blogglandia. Riktigt lyckat det där med Bertazzonin du sprang på idag.

   Radera
 6. Klart fiffig rubrik och så gott att ha den gamla trotjänaren kvar. Ser att Mr Bertazzoni har vridreglage och blir så avundsjuk. Här bytte vi spis för tre år sen till en Siemens. Det fanns ett otal att välja på men touchkontroll på flertalet och det var där det gick fel. Att sätta på en platta sker i tre steg: Sätta på spisen, välja platta, välja temp och varje gång piper det till så det skär in i märgen. Har man fyra plattor på och ska byta temp måste man först klicka på plattan sen på tempen. Du förstår hur mycket det blir att hålla reda på för att inte tala om pipandet. Vad hände med enkelheten?
  Hoppas D blir mer nöjd med sin nya och att den inspirerar till nya delikata middagar.
  Ha det gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det nya behöver ju inte med nödvändighet oxå vara komplicerat, men ibland får vi mera än vi begär. D håller nu på att bekanta sig med Mr Bertazzoni och hittills är det bara lovord. Till helgen blir det högtidlig invigning och D bjuder då på en italiensk trerättersmiddag. Jag känner redan att det här är en riktigt lyckad investering. Mmmmmmmm!!!
   Ha de gott!

   Radera
 7. Gammalt möter nytt! En mycket bra kombo! :)

  SvaraRadera
 8. Perfekt när gammalt och nytt kompletterar varandra.

  SvaraRadera