Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 30 januari 2017

Söndagspizza


Den pizzan äter jag gärna igen.
Igår bjöd D på pizza enligt detta recept som hon förstås satt extra knorr på genom att tillsätta några ytterligare ingredienser. En fundering bara. Borde inte pizzan benämnas napolitansk, inte neapolitansk? Jag bara undrar. Strunt samma, mycket god var den i a f med en pizzabotten av ljuvlig karaktär. Tillagad i ugnen på den nya spisen som har ett antal specialfunktioner, varav bl. a. en för pizzabakning.
Bertazzonin har en
specialfunktion
för pizza.

8 kommentarer:

 1. Här bjuds det som så ofta på frestande maträtter :-)Napolitansk eller neapolitansk ? Har ingen aning om varken det ena eller det andra men pizza kan vara gott ibland och har man en spis som ni lär det kanske bli oftare. Ha en fin fortsatt måndag Steve !

  SvaraRadera
 2. Tack! Ha de gott hemma på ön!

  SvaraRadera
 3. Bertazzonin har levererat med andra ord:-) Pizzan såg otroligt god ut! Napolitansk eller neapolitansk - ja, pizzan kommer ju från italienska Napoli. Alltså borde den heta napolitansk pizza tycker jag då.

  SvaraRadera
 4. Ja, den levererar. Det där med namnet tror jag inte att jag fördjupar mig vidare i.

  SvaraRadera
 5. Äsch, nu blev jag ju hungrig! Precis innan jag ska sova, dessutom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj,aj, aj! Det är jobbigt att slitas mellan sängen och kylskåpet. Hoppas att du fick en god natts sömn oavsett hur du löste dilemmat.

   Radera
 6. Specialfunktion för pizza! Härligt! Bra när man gör eget och lägga på vad man vill och tycker om!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt tycker jag. Det blev mycket bättre än köpepizza.

   Radera