Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 28 januari 2017

Tecken

Vårtecken är kanske lite tidigt att börja prata om, men här inne på Getingstorp dyker det vid den här tiden alltid upp tecken som skvallrar om ljusare tider. Det är D som skapar små blomsterarrangemang lite varstans i huset.
På bordet i hallen.

Ute i glasverandan.

På köksbordet som sällskap
till fredagens middag; 

Smörstekt torsk med vichyssoisesås

11 kommentarer:

 1. Åh så vackert! Gillar det i urnan, särskilt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Framfört ditt gillande.

   Radera
 2. Jättesnygga blomsterutsmyckningar. Tror att D skulle älska min japanska kompis Motokos ikebana kurser. Åsså är jag tokförtjust i skulpturen bredvid vasen i första bilden. Har en snarlik, fast den är aningen mindre. Från Grekland kanske eller...

  Å maten - ja, du är verkligen en duktig receptsamlare eller - väljare rättare sagt. Mums säger jag bara. Tipset att "rimma" torken genom att lägga den en timme i saltvatten - kanooooon idé!

  PS. Gillar också det där "outside of the box"-tänket med att dricka rödvin till fisk. Det gör maken också:-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japanska blomsterarrangemang brukar vara häftiga. Skulpturen kommer mycket riktigt från Grekland. Inköpt på Skiathos 1999.

   Tänk att jag kan bjuda på matlagningstips.

   Det finns rödviner som passar utsökt till fisk.

   Radera
  2. Yiipphhiie - visste väl att skulpturen var från Grekland. Köpte min för ett par år sedan på den lokala loppisen för - skratta inte nu - 10 kronor. Tycker den är såååå vacker, precis som din:-)

   Du har faktiskt inspirerad mig förut med mattips - bara maten innehöll halloumi och fisk. Det är quorne och liknande "konstiga" varianter jag har svårt för. Såg ett inslag på BBC ikväll om vegetarisk mat i Turin (japp, oooops), där den 31-åriga kvinnliga borgmästaren gjorde reklam för bland annat gröna hamburgare, där till och med brödet var grönt. Nej, jag skojar inte (https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2016/dec/11/turin-italys-first-vegetarian-city) BBC har tyvärr ingen länk till inslaget.

   Tror jag håller mig till att testa er torskmåltid;-)

   Radera
  3. Kommer inte ihåg hur många drachmer skulpturen kostade. Däremot kommer jag ihåg namnet; Devotion. Bara det värt mera än en tia.

   M t p vad din blogg heter så ska du väl inte ha svårt för det där "konstiga". Det är som med allt annat "konstigt", man vänjer sig.

   Turin verkar vara värt ett besök. Där spelas ju bra fotboll oxå.

   Torskmåltiden rekommenderas. Smaklig spis!

   Radera
 3. Det är något som verkligen lyser upp och bidrar till myskänslan - blommor i olika arrangemang. (Jag är bättre på "lösblommor" än sådana i kruka, mina krukväxter har ofta tendens att bli någon variant av eterneller...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha! Jag förstår dig. Krukväxter förväntas ju hålla en längre tid och kräver då mera omvårdnad än "lösblommor" som mera är njutning för stunden.

   Radera
 4. Den där torsken..... skulle gärna äta en sån NU!
  Din D gör verkligen vackra blomsterarrangemang. Gillar't! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testa gärna den där torsken.
   D bidrar med mycket vackert i vårt hem. Jag gillar´t oxå som du förstår.

   Radera
 5. Mycket tjusigt arrangemang - det kan du hälsa till D! Vi pratade om detta när hon besökte vår trädgård, att trädgården speglar personligheten. Här i trädgården finns inget pynt och det är ungefär likadant inomhus. Jag har ingen begåvning när det gäller sådant men jag har dock förstånd att beundra det som någon annan skapat och som jag ser är vackert. Det är enkelheten som är så vacker men så oerhört svår att fånga.

  SvaraRadera