Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 2 mars 2017

Berömvärt kundbemötande

Bildresultat för hafa
Produkter jag varmt kan rekommendera.
Detta inlägg handlar om något så ovanligt som synnerligen berömvärt kundbemötande. Återigen är det företaget Hafa som  på ett föredömligt sätt visar hur man bemöter kunder som man sedan oxå får behålla. 

Läs detta inlägg innan du går vidare.

När D i förra veckan städade så upptäckte hon en spricka på vattencisternen till toalettstolen i badrummet på öv. Toalettstolen köpte vi i december 2012 och då Hafa har 5 års garanti på sina produkter så avsåg vi reklamera skadan. Därför skulle vi leta fram kvittot från köpet. Efter genomgång av alla tillgängliga handlingar så stod kvittot ändå inte att finna. Till råga på allt hade den mailkorrespondens som jag tidigare haft med Hafa försvunnit i samband med vårt byte av bredbandsoperatör förra året. 

Vad göra? Jo, jag visste att jag skrivit ett berömmande blogginlägg om Hafa för ett drygt år sedan så jag sökte på Hafa på bloggen och snabbt hade jag inlägget på skärmen. Eftersom detta inlägg nu var den enda dokumentation jag hade som visade att köpet skett så skickade jag förra torsdagen länken till inlägget och två foton med ett reklamationsmail till Hafa där jag förklarade situationen och hoppades på en smidig lösning.
Så här ser toastolen ut.

Och här har vi sprickan.


Döm om min förvåning när jag 7 minuter senare hade fått följande mailsvar: 
Hej,
Tack för ditt mail.

Vi beklagar att ni haft problem med vår produkt. Vi har registrerat ert ärende och skickar naturligtvis en ny cistern -samt cisternpackning och bultar, snarast möjligt.
Ärendenr: xxxxx

Med vänlig hälsning
Annika
Kundservice

Igår fick vi utlovade produkter levererade hem till dörren. På mindre än en vecka så har detta löst sig. Vad kan jag säga? Suveränt! Otroligt! Fantastiskt! Detta måste vara något av världsrekord i snabbt positivt kundbemötande.

När vi numera planerar köp till badrum (senast duschdörr i okt. 2016 ) så tittar vi alltid först om Hafa har det vi behöver. Till följd av hur vi bemötts så har vi blivit trogna kunder. Att dom dessutom erbjuder produkter av högsta kvalitet underlättar förstås valet.

PS Det här inlägget är ett bra exempel på hur bra det kan vara att blogga om vardagen. Inte minst som stöd för minnet. Ett minne som tenderar bli allt mera selektivt.

6 kommentarer:

 1. Det där var verkligen bra service!

  Rent krasst är det väl också så att de ser att du är aktiv på nätet och därmed ser de även sin chans till ännu mer positiva reaktioner. I dag måste alla tänka efter några gånger innan de gör något. Tyvärr verkar det vara fler som tänker mindre och mindre, som bara gör.

  Men verkligen bra bemötande av Hafa! Och otroligt snabbt besked från kundtjänsten, där har de nog fått bra direktiv för hur de ska agera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oaktat deras bevekelsegrund så blir jag glad av att som kund bli bemött på detta sätt. Jag väljer att tro att Hafa har en företagskultur som funnits med länge, även före internet. Men, om de ser sin chans att få goodwill via nätet så är är det bara positivt, både för dom själva och deras kunder. En win-win-situation.

   Varför är det då inte flera som tänker och handlar som Hafa.? Många andra företag/verksamheter har mycket att lära av detta goda exempel. Inte minst verksamheter i det offentligas tjänst.

   Radera
 2. Helt fantastiskt. Vilken goodwill för det företaget! Om/när jag ska investera till badrummet ska jag komma ihåg HAFA!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut att du ska göra.

   Radera
 3. Det här tycker jag är ett solskensinlääg som det verkligen sprakar om! Vilken kundservice, och snabba är dom också! Å jag kan inte låta bli att repetera det jag skrivit i flera av mina inlägg - bloggen är lika med makt! Okej då, i det här fallet var det dock lite mera än så. Jag menar utan kvitto/kopia på kontokortsutdrag från banken hade de ju verkligen inte behövt kompensera er, men det gjorde dom. Eloge:-)

  SvaraRadera
 4. Ljuspunkter som denna behövs i dagens samhälle där vi alltför ofta får vetskap om kunder som lurats.

  Visst gör bloggen skillnad.

  SvaraRadera