Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 2 maj 2017

Dubbla premiärer

Igår var det dubbla premiärer på Getingstorp. Grillpremiär där vi förstås grillade favoriten Halloumi som sedan intogs med D:s supergoda potatissallad i växthuset. Där hade vi den andra premiären, årets första växthusmåltid.

Vi brukar låta dessa tillfällen ha en anstrykning av Grekland. Så ock igår då måltidsdrycken bestod av Retsina som fick föregås av Ouzo. Tzatsiki fanns förstås oxå på bordet. Och den Greklandsblå tillbringaren till vatten. Årets första maj blir tveklöst en av årets högtidsdagar i Getingstorpskalendern.
D sköter grillen på Getingstorp.


Svensk sommar på gång.

Grillen är ett av våra många lyckade
byggen på Getingstorp.

Där under fönsterglasen  växer den första salladen.

Det rör på sig i odlingarna.

Lite här och där.

Osborne och Sigge är så klart med.


D bjuder till bords.


Bordet är dukat och jag bara älskar allt som finns där.

16 kommentarer:

 1. Jag förstår att det är lätt att älska allt på, i och kring Getingstorp. Det är verkligen så att det finns många olika typer av paradis och ert Getingstorp är absolut ett av dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt att vi alla kan hitta vårt alldeles egna Paradis.

   Radera
 2. Vår bästa tid är nu! Det står helt klart när man ser dina bilder från ert paradis på jorden. Det är nu man borde stanna jorden lite så våren och sommaren blir lite längre! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu vill jag att maj månad tar god tid på sig.

   Radera
 3. Härligt att se att ni också har en skimrande klart blå himmel nu! Och den där grillplatsen, den är verkligen så perfekt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den blå himlen och den grillplatsen. Himmelskt!

   Radera
 4. Vilka härligt somriga bilder och mycket positiv läsning. Grattis till de två stora premiärerna, nu blir det inte mer snö, nu går det äntligen åt rätt håll :)

  SvaraRadera
 5. Nu är det härligt att leva, det syns på dina bilder och gräset det grönskar. Vi skulle nog inte tacka nej till en D här på Hagtorpet ibland. Ingen av oss är någon mästerkock, vi överlever men ibland när jag ser era läckra maträtter och uppdukningar så blir jag lite avis..men om jag inte lärt mig laga mat vid denna ålder lär det inte hända - någonsin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår mycket väl att jag har läsare som är avis på de läckerheter som D oupphörligen undfägnar mig med. Jag är sannerligen lyckligt lottad.

   Radera
 6. Så mysigt ni har det och snålvattnet rinner till när du berättar om godsakerna. Här är vi jättedåliga på att grilla, men så har vi ju inte nån sån fin grill heller.
  Så gott och efterlängtat med några soliga dagar. Har sällan njutit så mycket.
  Ha det fint
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi grillar heller inte så ofta, men som inledning på sommarsäsongen så hör det liksom till. Vi är oerhört nöjda med vår hembyggda grill och när vi grillar så bidrar den definitivt till njutningen.
   Håller med dig om att dessa soldagar är synnerligen efterlängtade och det verkar bara bli bättre ju längre veckan lider. Härliga tider!
   Ha de gott!

   Radera
 7. Bingo! 100 procentig utdelning om man säger så. Dreglar över maten, Retsina och Ouzon!
  Tänkte på dig och D igår när vi såg en familj grilla på sin egenbyddga grill. Troligen inte Halloumi - vi är ju i Spanien, men tankarna gick åt Getingstorp.
  Härliga vårbilder. Älskar den med Ozzy och Sigges bakdel. Sigge tar all uppståndelse med ro som alltid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajamän, där satt den!
   Kul att Getingstorp sätter avtryck ända nere i Spanien.
   Osborne och Sigge är alltid med i det som händer på Getingstorp och som du så riktigt konstaterar, Sigge tar det med knusende ro.

   Radera
 8. Underbart att ni fick njuta av dessa premiärer till slut! Ser fantastiskt fint ut på Getingstorp i solen och den blå himlen! Vi har oxå kunnat njuta av det fina vädret! Härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu är det precis så där som vi vill ha det här på Getingstorp. Den där riktiga sinnebilden av svensk sommar framträder. Den bilden, om än annorlunda, har ni oxå hos er om jag förstår rätt.

   Radera