Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 16 maj 2017

Annorlunda gräsklippningspremiär


Så bra att erfaren hjälp i vardagen finns att tillgå.
Igår var det dags för årets första gräsklippning. En ovanlig premiär eftersom det var första gången som  inte jag själv körde klipparen. Jag har nämligen bestämt mig för att lyssna på kroppen och sluta klippa  medan jag själv kan ta beslutet. Nu köper vi tjänsten av företaget  Veterana. Sedan tidigare köper vi städning av samma företag och vi har mycket goda erfarenheter av deras tjänster. Det känns bra att på detta sätt kunna möjliggöra ett fortsatt njutbart boende på Getingstorp.
Lite konstigt känns det allt,
att det inte är jag som sitter på klipparen.

Men rätt behagligt oxå att bara titta på
när andra gör jobbet.
Skillnad på oklippt och nyklippt.14 kommentarer:

 1. Det är klart att det känns lite konstigt och kanske lite trist att det inte är du som sitter där på åkdonet som klipper erat gräs. Men, kroppen säger till och hjärnan är klok nog att lyssna medan sinnet ser det hela ur en positiv synvinkel :-D
  Gräset ser väldigt grönt och frodigt ut liksom träden som nu fått gröna blad. Nu har en lång och skön sommar på fina Getingstorp snart tagit sin början.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst känns det konstigt, men det känns meningslöst att streta emot det oundvikliga. Njuta av tillvaron här på Getingstorp tänker jag dock fortsätta med. Sommaren ska visst komma om 2 dagar.

   Radera
 2. Men du berättar ju inte om det viktigaste! Resultatet! Hur gick det? Fick de godkänt? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursäkta, så obetänksamt av mig. Jag är mycket nöjd med resultatet så det blev t o m väl godkänt. Alla mina ev. farhågor kom på skam. Dom jobbade snabbt, noggrant och var trevliga. Det känns bra inför fortsättningen.

   Radera
  2. Ja, väldigt obetänksamt! :)

   Vet att du hade en hel del tankar kring detta med att låta någon annan röra gräsklipparen. Skönt att det föll väl ut!

   Radera
  3. Ja, nu kan jag se fram emot varje klipptillfälle med glädje helt utan oro.

   Radera
 3. Ett klokt beslut! Hela våren har vi jobbat mer än heltid i trädgården och när vi kommer in är orken slut. Huset måste städas ibland och fönster måste tvättas. Nu går jag och funderar på att beställa en storstädning. Har aldrig gjort det förut men nu är det nog dags!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När orken inte riktig räcker till allt så är det en bra lösning att köpa tjänsten. Vi är väldigt nöjda med att vi tagit dessa kloka beslut.

   Radera
 4. Tycker du gör helt rätt! Tiden, kroppen och orken skall absolut sparas till roligare saker i ditt fall!!
  Grattis några timmar i förskott! 😙🌹

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Det känns bra att ha det nyklippt till födelsedagen även om jag inte själv gjort jobbet.

   Radera
 5. Som jag sagt förut så gör du helt rätt med att inse dina fysiska begränsningar i tid. Hoppas att jag "brås efter dig" när det väl är dags.
  Så kul att du blev nöjd med Veteranas gräsklippning. Då kändes det säkert mindre vemodigt att inte sitta på gräsklipparen själv.

  PS. Om jag glömmer att gratta imorgon så säger jag redan nu: Grattis på födelsedagen Steve:-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag vaknar idag till en grå och regntung syttende mai, men det får vi väl ändra på med lite festinslag under dagen. Idag känns det ännu bättre att titta ut på de välansade gräsmattorna, välansade utan insats från mig. Med åren så blir jag gång på gång uppmärksammad på att jorden fortsätter snurra även utan min medverkan.

   Radera
 6. Stort grattis på födelsedags Steve! Hoppas du får en riktigt bra dag! Nu betvivlar jag väl inte att det blir det, jag är helt övertygad om att det blir bra oavsett väder och vind :)

  SvaraRadera
 7. Tack snälla du! Det är klart att det blir en bra dag, den började ju med champagnefrukost.

  SvaraRadera