Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 4 maj 2017

Trädgårdsförberedelser

Nu är det trädgård för hela slanten. Igår storstädade D växthuset och gjorde i ordning odlingslådor och krukor för säsongen. Den ansenliga gödselhög vi fick av en granne för en tid sedan är snart ett minne blott. Vilken kick för årets växter.
Är man som jag uppe vid 5-tiden så möter man detta.

Missade. Bakom logen försvann just tre stora älgar.

D storstädar växthuset.

Osborne är så klart med matte i trädgården.

D kärrar och gödselhögen krymper.

Mycket på gång här.

Krukor och lådor fylls med gödsel och jord.

Här prunkar det snart av grönt.

4 kommentarer:

 1. Visst är det något speciellt med dessa tidiga morgnar, och nu har jag ju upplevt dem under snart en veckas tid. Nu hoppas jag ju i och för sig att det räcker med en vecka och att jag snart kan återgå till min "vanliga normala tid", men det är lite mysigt också, men som sagt, det räcker med okristligt tidigt uppstigande nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det okristligt tidigt, men oxå en väldigt speciell och skön känsla, åtminstone den här årstiden då jag vaknar till ljuset. För min del så är det inte mycket jag kan göra, min kropp dikterar villkoren och när den inte kan ligga längre så är det bara att stiga upp. Nåt annat är liksom inte möjligt. Sån är min "vanliga normala tid". Hoppas att du snart hittar tillbaka till din "vanliga normala tid".

   Radera
 2. Nu är jag aldrig uppe klockan fem på morgonen. Å om jag tycker på det fantastiska eldklotet i första bilden så ser jag att jag inte ens behöver stiga upp så tidigt. Jag menar du tar ju bilden på soluppgången åt mig;-) Fotot är enastående.

  Å så flitig och entusiastisk D är. Som jag sagt tidigare - hon måste verkligen älska trädgårdsarbete.

  SvaraRadera
 3. En flitig och entusiastisk och en morgontidig verkar vara en bra kombination. D tycker att trädgårdsarbetet är lustfyllt och sånt ägnar man sig förstås gärna åt.

  SvaraRadera