Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 1 maj 2017

Veckans fisk


D bjöd på Torsk på danska på Valborgsmässoafton. En alldeles utsökt veckans fisk tycker jag.  Därefter bjöds jag på dessert, husets hemgjorda valnötsglass, ute i glasverandan. En alldeles underbar plats för att avnjuta en dessert och samtidigt följa den nedgående aftonsolen.
Norsk torsk på danska blev 
en utsökt kombination.
Dessert i glasverandan.


Nästa vecka åker alla plantor
ut i växthuset.




8 kommentarer:

  1. Häääärligt! Och åh så gott det ser ut! Kanske får ta och nämna för sonen att han borde prova på att laga fisk någon torsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fisk brukar inte vara ungdomars favorit så det kan vara en bra idé att introducera sonen i fisktillagandets värld.

      Radera
  2. Torsk är gott! Här har vi idag ätit kokt torsk med potatismos och smörstekta sockerärter :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den där torskrätten låter smaskens.

      Radera
  3. Vilka härliga bilder! Fisken på danskt vis - mums! Men såååååå många potatisar skulle jag aldrig få ned;-)
    Bilden på dig och Ozzy är så otroligt fin och charmig. Love it:-)
    Glass äter jag inte, men jag delar gärna din kognak (för det är väl kognak i glaset). Dricker liksom aldrig sprit, men nu på semestern har jag faktiskt testat några konjakssorter - mest för att tina upp - bra ursäkt, eller hur;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Potatisarna slank ner så lätt så.
      Jag tycker oxå att bilden med Osborne blev bra.
      Det är Calvados i mitt glas. Och så sant, visst behöver man tina upp ibland.

      Radera
  4. Veckans fisk och husets hemgjorda valnötsglass låter som en meny som minsann inte är fy skam! Dessutom med en inramning av en härlig valborg och en mysig glasveranda - så härligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, även detta blev en Valborg att minnas.

      Radera