Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 4 juni 2017

Veckans fisk ville inte vara med på bild


Pingstafton igår och vi åt veckans fisk. En fiskgratäng som D behövde en bra stund för att tillaga. Men, så smakade den oxå utsökt. Växthuset fick vi dock stå över då det vilade föga hänryckning över gårdagen vars fleeceväder mest kändes som en blöt filt.

Det blev inga bra bilder att visa. Beroende på att jag sedan en tid haft problem med min kamera. I många bilder har lagt sig ett "dimmoln" till vänster i bilden. Det har jag inte klarat att åtgärda så i fredags köpte D en ny kamera till mig som jag dock inte kommit igång med ännu. Eftersom jag varit nöjd med min tidigare Canon så blev det Canon igen. Det gör att jag är förtrogen med de flesta funktionerna.  Men, avgörande för mig är att kameran är lätt att hantera med en hand och att den får plats i bröstfickan på min skjorta. Ja, sen är det förstås en fördel att det även blir bra bilder. Men, bildkvalitén är förstås oxå beroende av fotografen. Det visar sig.

Sommarbukett och svensk flagga
 fick stå för hänryckningen igår.

8 kommentarer:

 1. Lycka till med den nya kameran! Fiskreceptet har öronmärkts, lät supergott!

  SvaraRadera
 2. Tack! Till veckan blir det kameratest.

  SvaraRadera
 3. Ny kamera! Grattis :) Men otur för din gamla :) Undrom, Näsåker, Sollefteå känner jag bra till... inte så långt ifrån mig. Alnön bor jag på. Jag hade en fd. arbetskamrat som var just från Undrom... Eva-Britt om det namnet klingar... ibland är ju världen liten ;) Nu kan jag inte svara riktigt på din kommentar, du har glömt kryssa i ett till alternativ när man kommenterer så jag skriver min: https://www.nacka144.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och Välkommen! Trevligt med en besökare från mina forna hemtrakter. Eva-Britt klingar inte.
   Det där du skriver om att inte kunna kommentera riktigt är bortom min kompetens. Jag ska förstås titta in på din sida.

   Radera
 4. Grattis till din nya kompis!!! Hoppas ni kommer bra överens, vilket ni absolut kommer att göra om du döpa "honom", för även kameror är "människor" som vill bli tilltalade på "rätt" sätt.

  Du gör precis som jag - jag byter inte heller kameramärke, utan vill ha en idiotsäker sak där jag känner igen alla (okej då några) funktioner. Å konstigt nog vill jag också kunna hantera kameran med bara en hand. Det är ju ofta att jag tar bilder som kräver att jag håller i mig någonstans till exempel. Å matbilder tar jag alltid bara med en hand. Lite märkligt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag håller så sakteliga på att lära känna min nya kamera, men nåt dop blir det inte. Det är liksom inte min grej att namnge ägodelar.

   Jag kan inte hålla i mig när jag tar bilder eftersom "hålla-i-handen" inte fungerar. Jag får se till att jag står/sitter stadigt i stället.

   Radera
 5. Jag har en liten Canon som jag tycker så mycket om så jag förstår att du gick på samma märke. Hoppas du blir god vän med din nya kamera så nästa fiskmiddag kan förevigas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi håller på att bekanta oss, min nya lilla Canon och jag så snart ska vi nog producera bilder tillsammans.

   Radera