Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 30 juli 2017

Äntligen

Igår så kom regnet. Det var verkligen efterlängtat, om inte av mig direkt så av trädgårdens växter. Torkan har satt sina spår och vi har t o m fått avboka några gräsklippningar då det inte behövts klippning var 14:e dag. Torkan har oxå inneburit att D fått jobba mera än vanligt med att vattna i trädgården och vattna kan ju inte avstås ens på semestern så D har då och då nödgats bryta semestern för att hålla trädgårdens växter vid liv. Inte minst har hon kämpat med ett antal blomrabatter för att ändå lite färgprakt ska sprida glädje i vardagen. Två exempel ser du här nedan.
Några gula dagliljor samsas med
 Fairyrosorna.

Rosenskäran lyser upp uteplatsen
vid glasverandan.

6 kommentarer:

 1. Så kan det gå ! Plötsligt så faktiskt längtar man efter regn eller snarare växterna. D ser ut att ha lyckats riktigt bra trost torkan. Att växterna behöver vatten även om det är semester är något man naturligtvis inte kan bortse från. Här på Malta förväntas inget regn förrän möjligen i september så åtgången på vatten är stor, även om vi nu inte har alls så många plantor som ni på Getingstorp.
  Ha ne fin fortsatt söndag Steve! Själv håller jag på att leta uppfödare av vår blivande hund som ska bli en Basenji :-)

  SvaraRadera
 2. Jag kommer ihåg att Sverige spelade VM-kval i fotboll mot Malta på 70-talet. Matchen spelades på grusplan i Valetta. Apropå detta att Malta får sparsamt med regn.
  Så roligt att börja leta hunduppfödare. Basenji kände jag inte till, men nu när jag googlat vet jag mera. Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Vacker rabatt med rosorna (som vi nu båda har namnet på!) Rosenskära är en favorit, ståtliga och så tacksamma i buketter.

  SvaraRadera
 4. Ja, du har ju lärt mig. Rosenskära är även en av mina favoriter.

  SvaraRadera
 5. Klart att D inte kan låta bli att vattna dessa fina rabatter. Så vackra dom är!!! Känner till och med doften:-)

  Googlade också hunden som Anita leter uppfödare på. Nja - smaken är som baken - delad alltså;-)

  PS. Heja Danmark! En helt förtjänat seger mot Tyskland! Steffi Jones må ha varit en fantastisk spelare, men man blir inte automatist en duktig tränare också.

  Österrike - vilken skräll!!! Å vilken målvakt! Turneringens bästa (hon har inte gjort ett enda misstag än, vilket hon är ensam om som målis) och räddade en straff. Lycke Pedersen i Danmark ligger inte långt efter tycker jag.

  England vidare. Ja, det tackar jag för! Å att laget lyckades med det mot alltid så upphaussade Frankrike är då inte målvakten Bardsleys förtjänst. Hon har alltid darrat i alla matcher jag sett England spela. Att hon fick utgå skadad var ingen större förlust. Men jag har då aldrig sett en så cool tränare att slänga n en målvakt som var helt ouppvärmd. Det var verkligen en korkad chansning, som dock gick hem. Vilket "konstigt" EM...DS.

  SvaraRadera
 6. Så doften känns till Täby, inte dåligt.

  D som kan mycket om hundar känner till den rasen. Det här med att välja hundras är ju väldigt individuellt. Hoppas bara att allt blir bra när dom fått tag på sin hund.

  PS. Du har stenkoll på målvakterna ser jag. Nog är det ett konstigt EM allt.

  SvaraRadera