Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 10 september 2017

Lördagspasta och fredagskantareller

Till middag igår bjöd D på en läcker pastarätt, Pasta arrabiata con limon - het tomatpasta med ton av citron.
Supergod lördagspasta.


I fredags blev det skogspanna med kantareller och rårörda lingon. De kantareller och lingon som D plockade tidigare i veckan på en skogspromenad med Osborne.
En härlig skogspanna blev det i fredags.

12 kommentarer:

 1. Ojoj, kantareller! Något av det bästa som finns i matväg tror jag :)

  SvaraRadera
 2. Ja, dom är goda, men tyvärr inte många i år.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker om när det finns en touch av lime eller citron i maten. Det känns lite fräschare då! Kantareller är alltid en vinnare!

  SvaraRadera
 4. Synd bara att det finns så lite kantareller i år.

  SvaraRadera
 5. Så jättegott och jag som är så hungrig. Vi har gott om kantareller i frysen, som tur är.

  Tror du får plocka bort mig från din lista i högerspalten. Ser likadant ut hos Beate. Wordpress och Blogspot krockar på något vis och jag vill absolut inte ta så mycket plats på din sida!! Du kan ju kika in hos mig ändå, vilket jag hoppas att du gör :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken lycka att ha gott om kantareller i frysen.

   När jag publicerade din kommentar så tog du jättestor plats i högerspalten, men nu verkar allt ha återgått till det normala så du får allt fortsätta att ta plats där. Vi ses!

   Radera
 6. Undrar när de börjar sälja kantareller här? Förra året hade de på Lidl kantareller från Baltikum och höstkantareller från Sverige!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Höstkantareller från Sverige torde inte finnas i nån större mängd i år.

   Radera
  2. Dregel, dregel! Snart är hela tangentbordet blött. Bara så du vet!!! Det gäller båda rätterna förresten, även om jag alltid äter lingon separat. Har aldrig kunnat kombinera sött och salt. Vet inte varför...

   Men då jag bloggat om l'Incontro häromdagen och bland annat nämnt Spaghetti Puttanesca så tycker jag att du och D ska testa den rätten. http://www.foodnetwork.com/recipes/jamie-oliver/spaghetti-puttanesca-recipe-1939813#

   Japp, den är vegetarisk och jag tror att ni kommer att gilla den:-)

   PS. Skrev en ungefär likadan kommentar till Anita. Kommer ALDRIG att ta bort henne från min blogglista. Å till synes är du och jag helt överens där:-)))))) DS.

   Radera
  3. Du får skaffa haklapp för jag vill inte vålla nåt datortrubbel för dig.

   Tack för receptet, vegetariskt dessutom. Det låter smakrikt värre. Jag lägger in det i min pastamapp så får vi se när det serveras på Getingstorp.

   Håller helt med dig beträffande Anita. Hon har alltid en plats i våra blogglistor.

   Radera
  4. Tusen tack för era rader om mig! Ni är helt underbara bloggvänner du och Beate!! Tror att jag vet nu varför det blir som det blir ibland och kommer självklart att undvika att det blir så igen. Om jag plötsligt tar för mycket plats i högerspalten igen så har jag inte lyckats lösa det hela men då får jag forska vidare :-)

   Radera
  5. Tack snälla du! Med våra datorer händer ibland sånt som vi inte råder över. Det får vi ta med jämnmod. Lyckas vi lösa problemet så får vi vara glada, lyckas vi inte så är det inte hela världen.

   Radera