Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 15 september 2017

Liv på nytt besök

Igår kom Liv på   besök igen, lika go' och gla' som vanligt. Hon är en riktig vitamininjektion. Den här gången läste jag för första gången en bok med Liv. Boken, Min första tygbok,  som Mormor köpt blev mycket uppskattad då den var både färgstark och prasslig. Dessutom var den utmärkt att bita i. Vi hann bara med att skumma igenom boken den här gången så vi får läsa den noggrannare vid kommande besök. Det blir säkert många fler böcker för mig och Liv tillsammans i framtiden. 

Min huvuduppgift vid Livs besök är att ge henne mat  och igår blev det både lunch och middag. Till lunch slottsgryta med potatis och till middag spaghetti med tomat och mozzarella. Mango/banandessert avslutade båda måltiderna.

Parkerat hos morfar igen.

Mormor har köpt en bok som morfar
hjälper till att läsa.

Kan själv.
Mycket intressant i den boken.
Men, lite jobbigt är det.
Paus i bokläsandet.
Nu har jag skummat igenom boken.
Morfar, jag är hungrig!
Slottsgryta med potatis låter ok.
Mango/banandesserten var omåttligt poppis.
Den blir det nog mera av.
Snabbt har Liv lärt sig att dricka själv ur 
sin nya mugg.
Sigge är alltid med och kollar.
Vi avslutade gårdagens besök med mys
Sinnesrorummet.

8 kommentarer:

 1. Förstår att Liv bidrar med energi ... och liv! :) Och böcker är ju kul! Och mat! Ser att jag och Liv delar några intressen där ;)

  SvaraRadera
 2. Nyfikenhet är en av de bästa egenskaperna och hennes blick där med boken! Det bådar gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är fascinerande att följa hennes blick när hon registrerar och studerar allt nytt som kommer i hennes väg.

   Radera
 3. En härlig bildkavalkad!!! Gillar multifunktionen av den söta boken. För visst får barn i den åldern sina första tänder, och då är det ju perfekt att sätta dom i en prasslande bok:-)
  Bilden på Liv med muggen är en höjdare. Kolla ögonen:-) Dessutom ser muggen ut som en ölsejdel - det gäller att böjas i tid;-)

  SvaraRadera
 4. Bilder på Liv har jag svårt att se mig mätt på så dom "gödslar" jag med. Självklart är det bra med bitvänliga böcker i den här åldern.

  Hon har en härligt levande blick som verkligen deltar i allt hon företar sig. Jag tror inte att mormor tänkte på ölsejdel när hon köpte muggen utan mera på grepp- och drickvänlighet.

  SvaraRadera
 5. Förstår fullständigt att det vart många bilder :) Vilken glädje Liv sprider :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och på tisdag kommer hon igen.

   Radera