Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 9 september 2017

Mera hösttecken

Häromdagen skrev jag om solens att glesare besök. Ett annat tecken på höstens ankomst är att det blir allt svårare för D att hitta blommor och växter i trädgården att ta in för att förgylla tillvaron inomhus. Men, idérik som hon är så lyckas hon ännu som du ser här nedan.
Av en kaktusdahlia och persilja i blom har 
skapat veckans köksbordsarrangemang.

12 kommentarer:

 1. Ett riktigt konstverk blev det, vackert!

  SvaraRadera
 2. Vackert, som alltid när D skapar.

  SvaraRadera
 3. Fin dekoration! Vi har precis kommit hem och det var en abrupt skillnad från de 27 graderna i Rom ...! (Kommer fortsätta skriva om kryssningen och resan ett tag till dock, för vi har inte hunnit berätta om allt ännu.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Från 27 till c:a 10 grader, det går nog att göra nåt bra av det oxå. Jag följer så klart era fortsatta kryssningsrapporter

   Radera
 4. Så läckert! Vilken kanonidé att använda dillkronorna på det viset och inte bara som kräftdekoration.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det läckert. Jag trodde oxå att det var dillkronor, men säger D att det är persilja som gått i blom då köper jag det. Alla gånger.

   Radera
  2. Hon har troligen rätt...något säger mig att jag inte ska ge mig in i den diskussionen ;) Inser nu att jag nog aldrig sett persilja som blommar.

   Radera
  3. Då fick både du och jag lära oss nåt nytt.

   Radera
 5. Det mesta är vackert om man bara presenterar det på rätt sätt!

  Minns när jag läste färglära, då skulle vi med pappersbitar välja de tre som vi personligen tyckte var de vackraste, de fulaste, de varmaste, kallaste osv. Jag valde tre färger som inte var så tilltalande men tillsammans blev de riktigt snygga! Jag blev så förvånad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det viktigt med presentation och kombination.

   Vad fick dig att studera färglära? Växt- och trädgårdsintresse eller..?

   Intressant att du tar upp färger just i denna kommentar. Kaktusdahlian blev nämligen mycket gulare på fotot än vackert oskuldsfullt vit som den faktiskt är. Den är alltså mycket vackrare i verkligheten än på denna bild.

   Gult tillhör inte mina favoritfärger, men vad gör man inte för ett blogginlägg. Det viktiga här är själva arrangemanget och det är vackert. Vackert kombinerat och vackert presenterat.

   Radera
 6. Riktigt vackert - ett konstverk i den silverfärgade skålen! Trodde dock att det var krondill och inte persilja. Å en kaktusdahlia har jag aldrig sett. Så fin den är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde oxå att det var krondill, men man lär sig...

   Radera