Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 3 september 2017

Spännande nyhet

Vår gurkskörd har varit synnerligen riklig i sommar. Jag älskar inlagd gurka så D har gjort ett antal olika inläggningar att njuta av i vinter. En nyhet för året är djungelgurka som vi oftast äter färsk i sallader, men naturligtvis har D oxå hittat på en egen inläggning av djungelgurka. Spännande.
Inlagd djungelgurka med vitlök, röd chili och gul chili.
Lika gott som vackert hoppas jag.

10 kommentarer:

 1. Så himla snyggt! Och vilken vardagsrikedom det är att se dessa burkar i skafferiet sedan.

  SvaraRadera
 2. Åhh vad härligt!!! Vad tycker Du/Ni den passar bäst till...

  www.nacka144.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är nyinlagd så jag får återkomma till vad den kan tänkas passa bäst till. Själv äter jag inlagd gurka till en mängd rätter.

   Radera
 3. Inlagd gurka som är så gott...mums :)
  Man kanske borde odla lite nästa år själv.

  Ha det bäst nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen! Gillar du inlagd gurka så ska du definitivt testa lite odling nästa år.

   Radera
 4. En fröjd för ögat än så länge. En fröjd för magen lite längre fram. Å smakkombon med vitlök och chili får det att vattna i munnen på mig kan jag säga.

  Hur länge får gurkan "dra"? Några dagar, veckor eller...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En fröjd på alla sätt.
   Hur länge gurkan får dra vet jag inte. Det här är ett "hittepårecept" av D så "time will tell".

   Radera
 5. Me again! Kul att Guldkryckan har hittat till dig. Han har gått igenom mycket och jag har följt honom i många år. Han bloggar i intervaller om man säger så, men det är väl värt att följa hans blogg och läsa bakåt när du inte har nå't bättre för dig imorgon, då SMHI har förutspått regn...

  PS. Tackar Aftonbladet för att jag ändå fick följa Vitryssland-Sverige. Fy f*n så dåligt Sverigespelade i första halvlek. Vi får väl tacka Vitryssland för två försvarstabbar för att vi "kom in" i matchen. Men duktigt gjort av målskyttarna att fullfölja. 3-0 var dock riktigt bra. Andra halvleken var ett rent sömnpiller här framför datorn. Straffen till 4-0 var ingen straff enligt mig. Vad tycker du?

  Kommentatorn var lika kass som kameraproducenten som var ännu sämre. Undrar om den sistnämnda var vitryss. Närbilder är okej i pauser, men inte när man missar att filma första målet till exempel, som visades som repris en minut(!!!) senare. Fruktansvärt irriterande tycker jag. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid trevligt med nya bloggbesökare.Självklart ska jag titta in hos honom.

   T o m Aftonbladet kan vara bra ibland. Ingen höjdarmatch, men bara dom vinner så. Visst var straffen billig, eller t o m feldömd. Jag tittade bara flyktigt på matchen så jag stördes inte av kameraproducenten.

   Frankrike gjorde heller ingen toppmatch då man inte lyckades slå hål på Luxemburg. Allt kan hända.

   Radera