Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 4 september 2017

Veckans fisk

Vanligtvis är det maträtten som får styra vinvalet, men igår blev det tvärtom, vinet fick vara utgångspunkten för maträtten. Till det utsökta vin vi fått i gåva blev det Asiatisk torsk. En perfekt kombination skulle det visa sig.
Tack för ett utsökt vin.

En njutning även för ögat.
Som alltid när D bjuder.


10 kommentarer:

 1. Så gott!
  Tittade på receptet och såg att det var en liten video om att finstrimla grönsaker. Ja, den var ju ... urusel. Det var väl inget nytt, inget bra tips hon kom med där. Det är jättesvårt att finstrimla så alla blir lika strimlade.

  SvaraRadera
 2. Videon hade gått mig förbi. Lika bra det kan jag tycka efter att nu ha sett den. Jag tycker att D:s morotsslantar är snyggare än strimlade morötter.

  SvaraRadera
 3. Yummie, yummie, dock minus farinsockret. Att strimla grönsaker är pillepill jobb. Det går så bra med frysta grönsaker som dessutom ser mera aptitliga ut som på din bild;-)

  SvaraRadera
 4. Lite farinsocker i ett recept är inget att rädas för. I kombination med andra smaksättare så ger det lite extra piff utan att smaken slår igenom. Det var länge sedan jag strimlade grönsaker, det är liksom inget för en "enarmad".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ha en nypa socker/honung i maten är ett gammalt husmorsknep. Socker, salt och fett är smakförhöjare. Det gäller liksom bara att inte gå till överdrift åt något håll.

   Däri ligger ett av livets utmaningar ...

   Radera
  2. Precis, går man inte till överdrift så blir det bra. Ibland är det helt rätt att vara svenskt lagom.

   Radera
  3. Vi gjorde faktiskt "din" rätt ikväll. Modifierade den lite (inget farinsocker, ingen fryst fisk utan nyinköpt torskrygg hos den lokala ICA. Okej då - köpte även frysta wokgrönsaker hos Picard. Men herregud så GOTT det var. Nästa gång så ska vi marinera torsken några timmar i "marinaden" i kylskåpet så att den "tar sig" lite mera.

   Tack för ett toppen recept Steve:-)

   Radera
 5. Ser gott ut och jag sparar receptet till maken. Torsk är så gott och kan varieras i det oändliga. Att välja mat efter vin är inte så dumt, speciellt om det är ett extra gott vin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den asiatiska torsken kan jag definitivt rekommendera.

   Radera
 6. Så glad jag blir. Det här med att modifiera recepten efter eget huvud gör D rätt ofta. Välja bort nåt man inte gillar/ inte har hemma och kanske lägga till nåt som bättre faller en i smaken. Torskrygg från fiskdisken, smaskens!

  SvaraRadera